Bilgin: Erken teşhis çok önemi 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in eşi İlknur Bilgin, Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında, Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi'nde bulunan KETEM biriminde gerçekleşen etkinliğe katıldı. Bilgin, "

GÜNDEM 13.10.2019 13:30:00 0
Bilgin: Erken teşhis çok önemi 

İlknur Bilgin, etkinlikte emeği geçenleri tebrik ederek, "Bu tarz farkındalık etkinliklerinin ve eğitimlerin artmasını gerekiyor. Tüm kadınlarımız, yıllık kontrollerini ve taramalarını ücretsiz yaptırmak üzere ilimiz Sağlıklı Hayat Merkezi'nde bulunan KETEM birimine gelmeli." ifadelerini kullandı.  

 

"ELİMİZDEKİ EN İYİ SİLAH ERKEN TEŞHİS"

 

Bilgin, "Erken teşhis; her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalandığı bir dönemde; meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntemdir. Kadınlarımızın Kendi kendine meme kontrollerini yapmaları, Yıllık mamografi ve doktor muayenelerini takip edip yaptırmaları sayesinde olası bir meme kanserini erken evrede yakalayarak tedavinin başarıya ulaşması sağlanmaktadır. Unutmayalım ki; her ne kadar kanser tedavisinde büyük ilerlemeler kat edilmiş olsa da, elimizdeki en iyi silah erken teşhistir.” şeklinde konuştu. 

 

Haber / Ozan URTEKİN