Her kurum, afet ve acil durum faaliyetlerine öncelik vermeli 

Kaymakam Atilla Selami Abban başkanlığında, 'Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı' yapıldı. Toplantıda konuşan Abban, "Kamu kurum ve kuruluşlarımız afet ve acil durum konularına has

GÜNDEM 11.10.2019 09:49:00 0
Her kurum, afet ve acil durum faaliyetlerine öncelik vermeli 

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Temsilcileri, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Dilek Köksal, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, kurum müdürleri katıldı.

 

HASSASİYETLE YAKLAŞILMALI 

 

Kaymakam Atilla Selami Abban, konuşmasında, afet ve acil durumlara karşı yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Abban, "Kamu kurum ve kuruluşlarımız afet ve acil durum konularına hassasiyetle yaklaşmalıdırlar. Yarınlarda her birimizi ve tüm idareyi sıkıntılara sokacak gelişmeleri yaşamadan önce zamanında, hassasiyetle, belli bir bilinç düzeyi ile ve el ele hazırlıklarımızı tamamlamalıyız. Her kurum afet ve acil durum faaliyetlerine öncelik vermeli." ifadelerini kullandı. 

 

KABİLİYETLER DEĞERLENDİRİLDİ

 

Kaymakam Abban'ın konuşmasının ardından söz alan Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, ilçenin afet riskleri ve bu risklere karşı alınan tedbirler ile ilçede yürütülen çalışmalar hakkında genel bilgiler verdi. Toplantıda, afet yönetiminin temel ilkeleri ve TAMP Tekirdağ Afet Müdahale planının uygulama esasları da belirtilerek muhtemel bir afet öncesi, sırası ve sonrasına yönelik ilçenin imkân ve kabiliyetler değerlendirildi. Toplantı, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu görevlerinin paylaşılması ve konuyla ilgili görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN