Geleneksel Pilav Günü etkinliğinde bir araya geldiler 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Pilav Günü etkinliğine katıldı.

GÜNDEM 7.10.2019 16:25:00 0
Geleneksel Pilav Günü etkinliğinde bir araya geldiler 

Yetiştirme yurdunda yetişen vatandaşların da katıldığı etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu yaptı. Daha sonra, yetiştirme yurdunda yetişen Kemal Günay, Mehmet Bulut ve Hüseyin Gülsen duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri bir konuşma yaptılar.

 

'GÖNÜL DOSTU İNSANLARDI'

 

Etkinlikte konuşma yapan Vali Yıldırım da, "Çocuk Esirgeme Kurumu 2011 yılında o zamanki adıyla Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlandı. Ben de ordaydım,  bakanlığın kuruluşunda acizane  bizim de çalışmalarımız oldu.  O zaman, yavrularımıza bulundukları ortamda temizlik hizmeti veren kardeşlerimizden her kademedeki genel müdüründen bakana kadar çok güzel hizmetler verenler oldu. Hepsini hayırla yad ediyorum. Hepsi gönül dostu insanlardı. Hepsi bunu bir dünyalık görev olarak görmekten başka aynı zamanda  uhrevi bir görev olarak görerek bir manevi hazza da sahip oldular. " dedi. 

 

'GÜZEL YERLERE GELECEKLER'

 

2011’den sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurulduğunu belirten Yıldırım, "Fatma Şahin hanımı hayırla yad ediyorum. Burada Sayın Bakanımızla birlikte çalıştık ve geçen yıl itibariyle de  Çalışma Bakanlığı’yla birleştirildi. Bu genel müdürlüğün bulunduğu bakanlık  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak değişti. İsim ne kadar değişirse değişsin,  önemli olan çocuklarımıza vermiş olduğumuz hizmettir.  İhtiyacı olanların sokakta aç, açıkta bırakılmaması. Bunu devletimiz bütün imkanlarını seferber ederek  en güzel bir şekilde yapıyor. Buradaki yavrularımız sizlerden sonra da orada devletin himayesinde kalan  çocuklarımız sadece devletin himayesinde olmaktan ziyade  biraz da sizlerin,  bizlerin gönül dostlarının himayesinde kalacaklar ve sizlerin yolundan giderek inşallah daha güzel yerlere gelecekler. Bu topluma daha faydalı olacak faaliyetlerde bulunacaklar  ve kendinden sonradakilere de daha fazla faydalı olacaklar. Hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Buse SERİN