4 yıldır teşhis konulamıyor

Şarköy'de tekstil fabrikasında çalıştıktan sonra işsiz kalan Necmi Kurt (44) ile ev kadını Gurbet Kurt (34) çiftçinin 2 sağlıklı çocuklarının ardından, 4 yıl önce erkek çocukları Öme

GÜNDEM 6.10.2019 18:12:00 0
4 yıldır teşhis konulamıyor

Doğumunun ardından sarılık geçirip bir süre kuvözde tutulan Ömer Aras Kurt, 4 yıldır birçok hastaneye götürüldü. Aile bugüne kadar sonuç alamazken, oğlunun doğduktan sonra annesini emmediği için 4 gün kuvözde kaldığını belirten baba Necmi Kurt, “Bu sürede sarılık geçirdiğini söylediler. Oğlum daha sonra Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kan talili yaptıktan sonra menenjit hastalığı geçirdiği söylendi. Hemen yoğun bakıma aldılar. 15 gün yoğun bakımda kaldı. Bir daha da oğlum toparlanamadı. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk metabolizma bölümü doktoru tarafından takibi yapıldı. Cerrahpaşa, Çapa, Bezmialem ve Süleymaniye hastanelerinde de takipliyiz. 3,5 yıldır oğluma kesin bir tanı konulamıyor. 3 tane ölümcül hastalık var deniliyor fakat tanı konulamıyor. Buradan Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, sanat camiası ve iş adamlarına sesleniyorum, oğlumun sağlığına kavuşması için yardımcı olmalarını istiyorum” dedi.

 

“HASTANE HASTANE KOŞTURUYORUZ”

 

Oğlunun parmaklarını ısırarak kendisine zarar verdiğini belirten anne Gurbet Kurt da “Ellerini çok ısırıyor, kendine zarar veriyor. Geceleri tuvaletini yapamadığı için çok ağlıyor. Biz devlet büyüklerimizden bir hastaneye yatırılıp tedavi olmasını istiyoruz. 3- 4 tane ölümcül hastalık var denildi. Son götürdüğümüzde SMA tip 2, tip 3 hastalığından şüphelendiler. O hastalıkları da kabul etmediler, uyuşmuyor dediler. Babası da 4 yıldır hastane hastane çocuğumuzun hastalığına çare bulmak için koşturduğundan çalışamıyor. Aile düzenimiz kalmadı. 2 çocuğumuz daha var. Onlarında psikolojisi ve düzeni bozuldu. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

 

“TEDAVİ EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Çocuklarının biran önce hastaneye yatırılıp, hastalığının teşhis edilip tedavi edilmesini istediklerini belirten anne Gurbet Kurt “Cumhurbaşkanımız ve devlet büyüklerinden yardım istiyoruz. İlaçları çok pahalı, sosyal güvence karşılamıyor. Birini alırsak diğerini alamıyoruz. Hastalık ilerliyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama yeterli olmuyor” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ