Barınağı ziyaret ederek hayvanları elleriyle beslediler

Malkara'da 75. Yıl İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, Malkara Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti. Öğrenciler minik dostlarını ziyaret ederek onları elleriyle besledi.

GÜNDEM 6.10.2019 13:12:00 0
Barınağı ziyaret ederek hayvanları elleriyle beslediler

Geçici Hayvan Barınağı’na gerçekleştirilen ziyarette Malkara Belediyesi Veteriner Hekimi Atilla Bakın, 75. Yıl İlkokulu öğrencilerine Geçici Hayvan Barınağı’nda koruma altına alınan hayvanlara uygulanan işlemleri anlatarak, sokak hayvanlarına zarar verilmediği müddetçe kendilerine de zarar verilmeyeceğinin bilgisini verdi.

 

‘BU PROJE YETİŞKİNLERE DE ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM’

 

75. Yıl İlkokulu öğrencilerinin hayvan dostlarımız ile empati kurmasını ve merhamet duygusu kazanabilmesi için, “Pati Kardeşin“ adlı projeyi uygulamaya geçirdiklerini belirten Sınıf Öğretmeni Hülya Tarih, “Malkara Belediyesi Veterineri Atilla Bakın'ın rehberliğinde Geçici Hayvan Barınağı'nı ziyaret ettik. Ziyaretimizde öğrencilerimize sokak hayvanlarını besleme fırsatı sunduk. Projeyi yürütmekteki amacımız sokak hayvanlarına sahip çıkmamız gerektiğini tüm bireylerimize aşılamaktır. Gerçekleştirdiğimiz bu proje yetişkinlere de örnek olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bizleri Geçici Hayvan Barınağında ağırlayan Malkara Belediye Başkanı Sayın Ulaş Yurdakul'a teşekkür ederiz.” dedi.

 

‘ONLARIN DA BU DÜNYADA YAŞAMAYA HAKLARI VAR’

 

Geçici Hayvan Barınağı ziyaretinde öğrencileri yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Burada gördüğümüz tablo, ağaç yaşken eğilir atasözünü aklımıza getirdi. Hayvan sevgisinin etkili olabilmesi için çocuklarımıza küçük yaşta hayvan sevgisini aşılamalıyız. Bizler hayatımızı devam ettirdiğimiz sürece, hayvan dostlarımızda aramızda olacaklar. Onlarla bir bütün halde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Onlarında bu dünyada yaşamaya hakları var. Hemşerilerimizden sokak hayvanları ile ilgili şikayetler alıyoruz. Malkara Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızı kanunların belirttiği şekilde yürütmekteyiz. Değerli hemşerilerimizden isteğim çocuklarımıza merhamet duygusunu ve hayvan sevgisini aşılayalım. Hep birlikte göreceğiz ki hayatımız onlarla daha da renklenecektir. 75. Yıl İlkokulu öğrencilerine, öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. 75. Yıl İlkokulu’nun yapmış olduğu proje bizleri sevindirdi. Eminim ki bu tür farkındalık projeleri ilçemizde yaygınlaşacak ve sokak hayvanlarımızın hayatta kalma mücadelesine tüm hemşerilerimiz ortak olacak. 'Pati Kardeşin' Projesi Yöneticisi Özlem Esen'e, 75. Yıl İlkokulu 3/B Sınıf Öğretmeni Hülya Tarih'e, 75. Yıl İlkokulu Müdürü Ulaş Engin'e, hayvan sever öğrencilerimize ve emeği geçen herkese hayvan sevgisine farkındalık yarattıkları için teşekkür ederim.” dedi. 

 

Haber / Murat YAYIN