Başkan Çetin: Hayvanlar hapsedilmeyecek

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Kent Konseyi işbirliğinde Sokak Hayvanları Müşahede Alanı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Kapaklı Belediye B

GÜNDEM 4.10.2019 17:27:00 0
Başkan Çetin: Hayvanlar hapsedilmeyecek

Etkinlikte konuşan Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin göreve gelir gelmez hayvan severlerin sesine kulak vermeye başladığını ve hayvanların kısırlaştırılmaya başlandığını belirterek “Bu barınakta hayvanlarımızın bakımı ve aşıları yapılıyor” dedi. Özdemir, hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşların petshoplardan satın almak yerine barınaktan hayvan sahiplenebileceğini kaydetti.

“GÜZEL BİR TESİS YAPACAĞIZ”

 

Göreve gelir gelmez bu konuda çalışmaya başladıklarını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Operasyon yapmak için aracımız yoktu. En kısa zamanda geçici de olsa temin ettik. Şuanda veterinerimiz gerekli operasyonları burada yapabiliyor. Fakat alanımız yeterli değil. Güzel bir tesis yapacağız” dedi. Bazı vatandaşların bu durumu farklı algıladığını kaydeden Çetin “Hayvanları hapsedeceğimizi sanıyorlar. Belediyenin böyle bir yetkisi yok. Biz sadece küpesi olmayan hayvanlara gerekli işlemleri yapıp hayvanları tekrar aldığımız yerlere bırakıyoruz” dedi. Hayvanların hapsedilmeyeceğini kaydeden Çetin “Yeni yapılacak tesiste hayvanların yerleri daha iyi olacak” dedi. Bazı hayvan severlerin barınaktaki hayvanları beslemek istediğini kaydeden Çetin “Belediye zaten buradaki hayvanları besliyor. Biz asıl sokaktaki hayvanların vatandaşlar tarafından beslenmesini istiyoruz. Bununla ilgili hayvan severler derneği ile birlikte bilinçlendirme programı yapmak arzusundayım” dedi.

 

“BAZI KİŞİLER HAYVANLARA ACIMASIZCA DAVRANIYOR”

 

Toplumda bazı kişilerin hayvanlara acımasızca davrandığını söyleyen Çetin, “İhbarlar geliyor. Kulağı kesilmiş, kuyruğu kesilmiş, işkence görmüş hayvanlar bize teslim ediliyor. Hayvanları böyle görünce üzülüyoruz.  Şiddeti önce hayvanlardan kaldırırsak şiddeti olmayan bir toplum olacağız. Çocuklar gerçekten hayvanları seviyor ama ne oluyorsa büyüyünce şiddet yanlısı oluyor. Büyükleri de bilinçlendirmek için çocukları kullanacağız. Çocuklar anne babasına hayvan severliği öğretecek” dedi. Başkan Çetin, önerilere açık olduğunu ve bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti. 10 yıldır çeşitli hayvan barınaklarında görev yaptığını söyleyen Sağlık İşleri Müdür vekili veteriner hekim Mehmet Doğancı da , “Geçen yıl itibari ile Kapaklı’da görev alamaya başladım. Birçok problemi gidermeye çalıştık ama bu yeterli değil inşallah daha da iyi olacak” dedi. Doğancı, insanları hayvanlara saygılı ve sevgili davranmaya davet etti.

 

HERKES DİNLENDİ

 

Mecliste 13 milletvekilinden oluşan Hayvan Hakları Komisyonu’nun kurulduğunu, komisyon başkanlığını da Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in yürüttüğünü söyleyen Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Timur Ugan, “Kendileriyle yeni bir yasa taslağının nasıl hazırlanması gerektiği konusunda rapor hazırlıyoruz. Sivil toplum örgütleri, bilim insanları ve hayvanlardan şikâyeti olan olmayan herkes dinlendi. Rapor önceki gün hazırlandı. Umarız yasa meclisten biran önce çıkar. Hem belediyelerin sorunlarına hem hayvanların sorunlarına çözüm olur” dedi.

 

Haber / Buse SERİN