Öğrencilerden yaya önceliği nöbeti

İçişleri Bakanlığı'nın 'Trafikte yaya önceliği' projesi kapsamında tüm yurtta düzenlenen 'Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz' etkinliği Malkara'da da Kaymakam, Emniyet ve Jandarma ekipleri ile öğ

GÜNDEM 3.10.2019 14:52:00 0
Öğrencilerden yaya önceliği nöbeti

İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazaları ile bu kazalardaki can kayıpları, yaralanmalar ve mal kayıplarını önlemek adına yürürlüğe koyduğu 'Trafikte yaya önceliği' projesi kapsamında, yurt genelinde eş zamanlı yapılan 'Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz' etkinliği, Malkara’da 11 uygulama noktasında gerçekleştirildi.

 

“İLK GEÇİŞ HAKKI YAYALARINDIR”

 

Etkinliğe, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Emniyet Müdürü Mahmut Gülhan, İlçe Jandarma Komutanı J.Üstğm Oktay Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Emniyet görevlileri ve öğrenciler, ellerindeki 'Önce Yaya, Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz', 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın', 'İlk Geçiş Hakkı Yayalarındır' yazılı dövizlerle yaya geçidinde sürücülere önceliğin yayalara ait olduğunu anlattı. Durdurulan bazı sürücülere, önceliğin yayaya ait olduğuna dair kanun metni ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

 

‘11 NOKTADA UYGULAMA YAPMAKTAYIZ’

 

Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, “Malkara ilçemizde de 11 uygulama noktasında ilgili idari personelimiz, kolluk personelimiz ile hep birlikte ‘Yaya geçitlerinde nöbetçiyiz’ sloganıyla bu uygulamayı yapmaktayız. Burada güdülen amaç yaya geçitlerine araçlarımız geldiğinde yaya ya öncelik tanınması noktasında farkındalığı oluşturmak ve bu bilinci sürücülerimize verebilmek. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Sürücülerimizde hayırlı yolculuklar diliyorum.’ dedi. Yaklaşık 2 saat süren etkinliği ardından öğrenciler okullarına döndü.

 

Haber / Murat YAYIN