Tekirdağ'a 'mavi bayrak' ödülü

8 mavi bayraklı plajıyla Türkiye'deki en fazla Mavi Bayraklı sahile sahip illerden olan Tekirdağ, Lüleburgaz'da düzenlenen Trakya Ödül Töreninde "Türkiye'nin En Fazla Mavi Bayraklı Şehri" ödül

GÜNDEM 30.09.2019 16:22:00 0
Tekirdağ

Trakya’da ilk kez düzenlenen "Trakya Ödülleri" isimli organizasyonda spordan sanata, iz bırakanlara kadar çok sayıda alanda halk oylamasıyla ödül verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de "Türkiye'nin En Fazla Mavi Bayraklı Şehri" ödülünün sahibi oldu.

 

8 MAVİ BAYRAK

 

Ödülü teslim alan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Serap Uluç, burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesinin çevreye son derece duyarlı bir belediye olduğunu belirterek, "Biz tüm çalışmalarımızı vatandaşlarımıza daha yaşanılabilir bir şehir sunmak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Sahillerimize kazandırdığımız 8 Mavi Bayrak da bu çalışmalarımızın bir sonucudur” dedi.

 

KAZANMAK ZOR, KAYBETMEK KOLAY

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Mavi Bayrak'ı kazanmak çok zor, kaybetmek çok kolaydır. Biz, bu kolayı zor hale getirecek ve Tekirdağ'ın Türkiye'nin turizmde en önemli şehirleri arasına taşıyacağız” dedi. Albayrak, amaçlarının vatandaşlara daha temiz ve yaşanılabilir bir şehir sunmak olduğunu belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ