Et Kombina Tesisi için 'Şartlı Onay Belgesi' alındı

Trakya Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 2'nci en büyük et kombina tesisi olan Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisinin yapımı tamamlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tesis, Ä?

GÜNDEM 27.09.2019 18:22:00 0
Et Kombina Tesisi için

Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisini faaliyete geçirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik" ve bağlı bulunan diğer yönetmelikler kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden "Şartlı Onay Belgesi" aldı.

 

10 BİNADAN OLUŞUYOR

 

Arıtma tesisi dâhil 10 binadan oluşan Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisi, toplam 29.187 metrekare inşaat alanına sahip. Tesisin bünyesinde kesimhane, soğuk hava depoları, nakliye kısımları, et işleme alanları, personel yemekhanesi, giyinme odaları, idari bina, sosyal tesis binası, güvenlik binası, yakma binası, gübre deposu, trafo binası, su deposu ve kantar binası bulunuyor.

 

“TÜRKİYE’NİN EN VERİMLİ TOPRAKLARINA SAHİBİZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin 5 ana vizyonundan birinin tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek “Türkiye'nin en verimli topraklarına sahibiz. Ayrıca bölgemiz hastalıktan ari bölgedir. Tekirdağ'ımızın sahip olduğu bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Çiftçilerimiz ve yetiştiricilerimize destek olmayı görev bildik ve Büyükşehir Belediyesi olarak, Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisi projemizi tamamladık. Bu tesisten sadece yetiştiricilerimiz değil, bütün vatandaşlarımız faydalanacak. Tesisimiz için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden "Şartlı Onay Belgesi" almaya hak kazandık. Bölgedeki hayvancılığa cazibe kazandıracak olan tesisimizi, en kısa süre içerisinde faaliyete geçireceğiz” dedi. Albayrak, yatırımın Tekirdağ'a ve tüm Trakya Bölgesi'ne hayırlı olmasını temenni etti. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ