Başkan Akay, Kariyer Günü'ne konuk oldu

Özel Gülerçin Koleji tarafından her ay düzenlenen Kariyer Günü etkinliğinin bu ayki konuğu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay oldu. Öğrencilerle bir araya gelen ve Belediye Başkanının görevler

GÜNDEM 26.09.2019 18:32:00 0
Başkan Akay, Kariyer Günü

1978 yılında Çerkezköy’de dünyaya geldiğini söyleyen Akay, ilk ve ortaokulu Çerkezköy’de tamamladıktan sonra liseyi İstanbul’da Kabataş Erkek Lisesi’nde, üniversiteyi de Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde okuduğunu söyleyen Akay, “Okulu bitirdikten sonra Çerkezköy’de ticaret ile uğraşmaya başladım. Aktif siyasetin içerisinde yer aldım ve 2014 yılında Çerkezköy Belediye Başkanı seçildim. 5 yıl sonra 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde ikinci kez Belediye Başkanı seçildim ve görevime devam ediyorum” dedi.

 

 

PROJELERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Çerkezköy’de doğduğunu, burada büyüdüğünü ve burada yetiştiğini söyleyen Başkan Akay, bu topraklara hizmet etme gayretinde olduğunu belirtti. Belediye Başkanlığı görevinin halka hizmet olduğunu söyleyen Akay, ilçede 5 yılda hayata geçirilen projelerle ilgili de öğrencilere bilgiler verdi.

 

“KIŞ SPOR OKULLARI DA DÜZENLEYECEĞİZ”

 

Belediye ve belediye başkanının görev ve sorumlulukları ile ilgili de bilgi veren Akay “Yaşadığınız şehirdeki yol eksiğini belediye tamamlar, park eksiğini Belediye tamamlar. Altyapı eksikliğini belediye yapar. Yani çevrenizde gördüğünüz, gözlemlediğiniz binaların, yolların düzenini sağlamakla yükümlü bir kurum belediye” dedi. Geride kalan 5 yılda birçok park, bahçe ve spor alanı düzenlemesi yaptıklarını, parklara yeni spor alanları kazandırdıklarını, her yıl Yaz Spor Okulları düzenlediklerini,  söyleyen Başkan Akay, bu yıl Kış Spor Okulları da düzenleyeceklerini söyledi.

 

 

BİRÇOK ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

 

Çerkezköy birçok spor etkinliğine ev sahipliği yaptığını söyleyen Başkan Akay “Birçok kültürel etkinlik yaptık, konserler gerçekleştirdik. Çerkezköy’e çok güzel bir Kültür Merkezi kazandırdık. Tiyatro ve sanat etkinlikleri ile Çerkezköy’ü buluşturacağız” dedi. “Önümüzdeki 5 yılda Çerkezköy’ün içme suyu hatları yenilenecek, trafik ve otopark sorununa çözüm getirecek yeni projeleri hayata geçireceğiz” diyen Akay, yeni spor alanları yapılacağını ve diğer projelerini de öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerinin sorularının cevaplanmasının ardından Gülerçin Koleji tarafından Belediye Başkanı Vahap Akay’a plaket verildi. Başkan Akay, programın sonunda Gülerçin Koleji öğrencileriyle selfie çekinmeyi de ihmal etmedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ