Karaca: Anadolu basını yanıyor

Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği tarafından önceki akşam Tekirdağ'da 'Yılın Gazetecileri' ödül töreni ve dayanışma gecesi düzenledi. Gecede konuşan Türkiye Gazeteciler Fed

GÜNDEM 26.09.2019 15:33:00 0
Karaca: Anadolu basını yanıyor

 

Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği tarafından Tekirdağ Turizm Otelcilik ve Uygulama Otel’inde önceki akşam saat 20.00’da ‘Yılın Gazetecileri’ ödül töreni ve dayanışma gecesi düzenledi. 

 

 

 

DAYANIŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİLER

 

Ödül töreni ve dayanışma gecesine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Sabri Karakaya, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, İYİ Parti İL Başkanı Sertaç Alkaya, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, ticaret erbapları ve iş dünyasının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

 

 

“ŞEHİR ADINA GÜZEL OLANAKLAR SAĞLADIK”

 

Gecede konuşan Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, “Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti yaklaşık 2 yıl önce kuruldu. Yaklaşık dört ay önce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak başladığım bu süre içerisinde güzel bir enerji ile şehir adına çok güzel olanakları sağladığımıza inanıyorum. Öncelikle kendimize güzel bir yuva yapmayı, kendimize yaşanabilir ve hızlı gelişebilecek bir yuvayı oluşturmayı kararlaştırdık. Buna bağlı olarak biz bugün sadece başkan odasının olduğu değil, aynı zamanda bizi ziyaret eden bütün konuklarımızsın oturabileceği yaklaşık 90 kişilik konferans salonu ya da basın toplantıları içinde kullanılabilecek çok amaçlı bir salonu cemiyetimize kazandırma imkanı bulduk. Kütüphanemizi oluşturduk ve canlı yayın yapabileceğimiz bir odayı gerçekleştirebildik.” dedi.

 

 

“BUGÜN DAHA GÜÇLÜYÜZ”

 

Bugün daha güçlü olduklarını söyleyen Işıksal, “Sesimizin gür çıktığını hissetmeye başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun bize sahip çıktı. Bugün konferans salonu yapımı ile ilgili bize güzel olanaklar sağladı, kendilerine teşekkür ediyorum. Önce kendisi ziyaret etti. Daha sonrasında ise CHP Genel Başkanımızı ve Milletvekillerimizi de aldı geldi. Daha sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’i de aldı. Hep beraber bizim konferans salonumuza geldiler. Sayın Valimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bir şehrin valisi ile yaklaşık 3 saat şehrin sorunlarını konuşmak bizim için çok önemliydi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Cengiz Günay ile şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlar ile ilgili neyi sorduysak cevapladı. Meclis Başkanını ve yönetimini aldı saatlerce bu şehrin sorunlarını konuştuk. İYİ Parti’nin çok değerli temsilcileri burada. Milletvekilimiz Mustafa Yel ile konuşmalarımız oldu. Biz gerek Sayın Valimizi başta olmak üzere bürokratlarımız gerek siyasetçilerimiz olmak üzere bizi kucakladılar. Herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

 

“FEDERASYON TEKİRDAĞ’A ÇOK ÖNEM VERDİ”

 

Bu organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tekirdağ’a çok önem verdi. Bundan önce Sayın Valimiz Ali Yerlikaya ile birlikte burada olan cemiyetleri birleştirme kararı aldık. Daha sonra ikiye bölündü. Yaklaşık iki ay önce Tekirdağ’a geldim. Necmi Işıksal’a ‘artık senin genel başkan olman lazım ve federasyonun bünyesine girmen lazım’ dedim. Kendileri derneği oluşturdu ve 1 ay önce de federasyona girdiler. Tekirdağ basınına yakışır yerleri olmuş.  Ekibini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

ANADOLU BASINI YANIYOR

 

Anadolu basınının sorunlarına değinen Başkan Yılmaz Karaca, “Şuanda Türkiye’de Anadolu basını yanıyor. Bunu her yerde haykırıyoruz. Yılbaşından beri kapanan gazete sayısı 70 civarında. Geçen hafta Anadolu basını büyük bir hüsrana uğradı. Türkiye’nin en büyük Anadolu gazetesi olan Bursa Olay Gazetesi ve Televizyonu kapatma kararı aldı. Bu olay morallerimizi sıfıra indirdi. Bu yıl içerisinde en az 250 gazete kapanacak, gazete sayısı 750’ye düşecek. Son üç yıl içerisinde kapanan gazete sayısı binin üzerinde maalesef bu bir rekor.” dedi. 

 

 

“UMARIM 3’ÜNCÜ ŞEHİR TEKİRDAĞ OLUR”

 

Basının da kendine çeki düzen vermesi gerektiğini söyleyen Karaca, “Tabi ki kendimizi de değiştirmemiz lazım. Vatandaşın sorununa ve sanayicinin sorununa eğilip özel haber yapmamız lazım. Kopyala yapıştır olayından vazgeçmemiz lazım” dedi. Meclis kararlarının gazetelerde yayınlanması kararı alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve meclise teşekkür eden Karaca “Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza da buradan duyuruyorum. Kendisine de kararın bir örneğini vereceğim. Umarım Eskişehir’le birlikte bu kararı alan üçüncü şehir Tekirdağ olur. Basın İlan Kurumu Genel Müdürümüzle görüşme yapacağız. Ardından İletişim Dairesi başkanımızla bir görüşme yapacağız. Mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

 

YÜKSEL, GAZETECİLERE DESTEK SÖZÜ VERDİ

 

Meclis kararlarının gazetelerde yayınlanması sözünü veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de, “Belediye olarak gazetelerimize destek vereceğiz. Bizim yaptıklarımızı veya sahadaki sorunları anlatarak bizi eleştirecek gözlere kulaklara ihtiyacımız var. Sahip çıkılması gereken meslek grubu” ifadelerini kullandı.

 

“TENKİT ETMEZSENİZ BİZ KRAL ÇIPLAĞI OYNARIZ”

 

Sonuna kadar tenkitlere açık olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Basın olmazsa olmazımız. Bu derneklerin yürümesi lazım. Zor şartlarda önemli görev üstlenen bu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hem bu derneğin hem de basın mensup arkadaşlarımızın yanında olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum. Basın mensubu arkadaşlarımızın çok daha iyi şartlarda görev yapmasını temenni ediyorum. Kendilerinden şunu rica etmek istiyorum. Bu yardımlarımız bizi tenkit etmekten sizi asla ve asla alı koymasın. Siz bizi tenkit etmezseniz biz kral çıplağı oynarız.” diye konuştu.

 

 

“MİLLETİN GÖREN GÖZÜ, İŞİTEN KULAĞIDIR”

 

Dayanışma gecesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da “Basın demokratik bir ülkenin vazgeçilmez bir unsurudur. Özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kazanımların gelişmesini sağlamasında önemli rolü vardır. Mesai saati gözetmeksizin vatandaşları bilinçlendirmek ve her durumda haberdar edebilmek için fedakarca çalıştığınızı hep birlikte görüyoruz. Milletin gören gözü işiten kulağı olan gazetecileri her zaman takdirle karşılıyorum. Hepiniz iyi ki varsınız” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ

 

Yılın Gazetecileri ödül töreni ve dayanışma gecesi adı altında düzenlenen gecede gazeteciler ödül verdi. Gecede Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Çorlu TSO Meclis Başkan Yardımcısı Umut Güngör, TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili ile iş adamları Nurettin Yemin, Erkan Günece, Cemil Koçaş ve Cem Kızılırmaklı’ya teşekkür plaketi verildi. 

 

Haber / Emre BOZ