579 ton çöp, 22 ton yosun temizliği yapıldı

Mavi bayraklı 8 sahili bulunan ve ülke genelinde en fazla mavi bayrağa sahip il olan Tekirdağ'da Büyükşehir Belediyesi tarafından sahillerde yaz sezonu boyunca 579 ton çöp, yaklaşık 22 ton da yosun temizliği y

GÜNDEM 26.09.2019 11:59:00 0
579 ton çöp, 22 ton yosun temizliği yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, denizlerde yoğunluğun yaşandığı yaz sezonunda il genelindeki sahillerde önemli bir temizlik çalışması gerçekleştirdiğini belirten yetkililer “Çevre ve Koruma Dairesi Başkanlığı Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmalarında, yaz sezonu boyunca Şarköy’de 6 bin ton yosun, 165 ton çöp, Süleymanpaşa’da 5 bin ton yosun, 270 ton çöp ve Marmaraereğlisi’nde 10 bin 200 ton yosun, 144 ton da çöp temizliği yapıldı. Vatandaşların keyifli bir deniz sezonu geçirmeleri adına son teknoloji araçların kullanıldığı sahil temizliklerinde en fazla yosun temizliğinin yapıldığı ilçe ıslak ve kuru yosun olmak üzere 10 bin 200 ton ile Marmaraereğlisi ilçesi oldu. Sahillerinde en fazla çöp çıkan ilçe ise, 270 ton ile Süleymanpaşa ilçesi oldu” dedi. 

 

“TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2019 yılında sahillerde temizlik çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirtti. Mavi Bayraklı sahillerin sayısını arttırarak güzel Tekirdağ'ın turizm potansiyelini güçlendirirken, Marmara Denizi'ndeki 135 kilometrelik sahil şeridinin tamamının temiz olması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Albayrak “Vatandaşlarımız da denizlerimiz ve sahillerimizin temizliğinden son derece memnun. Tekirdağ'ın bir deniz kenti olma özelliğini ortaya koymaya ve halkımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ