Kapaklı ve Çerkezköy'deki çalışmaları inceledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, dün Kapaklı ve Çerkezköy'de çeşitli incelemelerde bulundu. Kapaklı Bahçelievler Mahallesi hizmete açılan 1500 tonluk içme suyu deposu ve içm

GÜNDEM 24.09.2019 18:17:00 0
Kapaklı ve Çerkezköy

Başkan Albayrak, Kapaklı’da Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Kapaklı’da yürütülen içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı ile içme suyu depo ve terfi merkezleri yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Kapaklı ilçesi içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yenileme çalışmaları kapsamında projenin başladığı 2018 yılından bugüne dek yüzde 68,34 fiziki gerçekleşmenin tamamlandığını belirten yetkililer “33,5 kilometre kanalizasyon, 2 kilometre yağmur suyu ve 23,8 kilometre de içme suyu hattı inşası gerçekleştirildi. İlçeye gerçekleştirilen ziyaret sırasında, Kapaklı İlçesinin önemli caddelerinden olan Pınar Bulvarındaki kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları yerinde incelendi. Proje tamamlandığında toplamda 44 kilometre kanalizasyon hattı, 37 kilometre içme suyu hattı ve 6 kilometre de yağmur suyu hattı işletmeye alınmış olacak” dedi. Kapaklı’daki altyapının baştan aşağı yenileneceği projede ayrıca 4 adet içme suyu deposu, 3 adet terfi merkezi ve 8 adet sondaj kuyusunun yer aldığını kaydeden yetkililer “Yapımı tamamlanan Bahçelievler Mahallesi içme suyu deposu ve terfi merkezi devreye alınmış ve böylece, Kapaklı'da 2000 metreküp olan mevcut su depolama hacminin 3500 metreküpe çıkarıldı” dedi. 

 

HİZMETLERE OLAN İHTİYAÇ DA ARTIYOR

 

Yaptığı incelemelerin ardından bir açıklama yapan Başkan Albayrak, “Kapaklı güçlü sanayisi nedeniyle yoğun göç alan ve hızla büyüyen bir ilçemiz. Kentsel büyümeye bağlı olarak belediye hizmetlerine olan ihtiyaç da artıyor. Bunun bilinciyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ bünyesinde Kapaklı ilçemizin tarihinde görülmemiş büyüklükte projeleri hayata geçirdik ve büyük projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarımızın Kapaklı'mıza ve Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Altyapı çalışmaları incelemelerinde Başkan Kadir Albayrak'a, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz de eşlik etti.

 

BAŞKAN AKAY’I ZİYARET ETTİ

 

Kapaklı’daki incelemelerinin ardından Başkan Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi'nin ilçede hayata geçirdiği ve 2019-2024 hizmet döneminde yapmayı planladığı yatırım ve projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Çerkezköy ilçemizde de önemli hizmet ve projeleri hayata geçirdik. Görev süremizin başından bu yana özveri ile çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde çalışmalarımızla fark yaratan bir Tekirdağ ortaya koyacağız" dedi. 

 

ARITMA TESİSİNE DEŞARJ EDİLECEK

 

Ziyaretin ardından Albayrak ve Akay, Cumhuriyet Mahallesi’nde devam eden ‘Çerkezköy İlçesi Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon ve İçme Suyu İnşaatı Çalışmalarını’ yerinde inceledi.  Çalışmaların devam ettiğini belirten Albayrak “Çerkezköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde dereye akan atıksular toplanarak Kızılpınar Mahallesi Terfi Merkezinden Atıksu arıtma tesisine deşarjı sağlanacak. İnşaat çalışmalarının tamamlanması sonrasında vatandaşlarımız temiz içme suyu ile buluşacak. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 

İÇME SUYU HATTI DA YENİLENECEK

 

Cumhuriyet Mahallesi’nde atık suların yıllardır orman bölgesi içinden geçen dereye deşarj edildiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Bu durum Cumhuriyet Mahallemizin en büyük sorunlarından biriydi. Geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ ile Cumhuriyet Mahallesi kanalizasyonlarının toplanarak kolektör hattı ile Kızılpınar Mahallesi Terfi Merkezi’nden Atık Su Arıtma Tesisine deşarjı konusunda gerekli proje çalışmalarımızı tamamladık. Ardından da çalışmalara başlandı” dedi. Çerkezköy İlçesi Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon ve İçme Suyu İnşaatı Çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Akay, “Kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra bölgede içme suyu hattı da yenilenecek. Projenin tamamlanması sonrasında Cumhuriyet Mahallesi sakinlerimiz hem kanalizasyon sorunundan kurtulacak hem de temiz içme suyu ile buluşacak. Yapılan bu çalışmaların kentimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” derken, yatırımlardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz'e teşekkür etti. Kadir Albayrak ve Vahap Akay, incelemelerin ardından Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşcan’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU