İşbirliği protokolü imzalandı

Trakya Üniversitesi, Edirne'de ticaret ve sanayi odaları ve ticaret borsalarıyla iş birliğini geliştirmeye devam ediyor. Eğitim, staj, akademik danışmanlık, teknolojik altyapı kullanımı, 3+1 Eğitim Sistemi,

GÜNDEM 23.09.2019 14:51:00 0
İşbirliği protokolü imzalandı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen törende imza töreninde protokol Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Keşan Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin tarafından imzalandı.

 

EDİRNE İÇİN BÜYÜK ADIM

 

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Trakya Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan ve sanayinin sorunlarına çözüm önerileri sunmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek “Sanayicilerimiz ve Üniversitemizin yeni projeler üretmesi Edirne’miz için büyük bir adım. Trakya Üniversitesi bizim sorunlarımızı dinledi ve çözüm önerileri sundu. Bundan sonraki adımlarımızı sanayicilerimiz, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle iş birliği içinde atacağız.” dedi.

 

“BU YIL SAYIMIZ DAHA DA ARTACAK”

 

Trakya Üniversitesi hakkında sayısal bilgilerden bahseden Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda ise, öğrenci sayılarının yükseliş trendinde olduğunu vurguladı. Ön lisans programlarının doluluk oranının yüzde 90’ları aştığı belirten Dr. Öğr. Üyesi Arda “Bu yükselişte 3+1 Eğitim Sistemi’nin önemli bir katkısı var. Bu sistemde öğrencilerimiz okulda aldıkları teorik bilgileri çalışma hayatında uygulayarak pratik bilgi haline getirebiliyorlar. Bu uygulamada nereden nereye geldik? Başlarken tanıtım programları ve bilgilendirme toplantıları yaptık. Çok büyük destek gördük ve bu destek hiç bitmedi. İlk uygulamamızda 965 öğrenci mezun ettik. Bu yıl sayımız daha da artacak. Bu yıl sektöre iş eğitimi için göndereceğimiz öğrenci sayımız bin 849’a ulaşacak.” dedi.

 

“HER ZAMAN SANAYİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “Sanayicilerimiz, yaptıkları örnek çalışma ile Türkiye’de üçüncü oldular. Sanayicilerimiz bizlerden eğitim istiyorlar, fikirlerini hayata geçirmemizi istiyor. Sanayicilerimizin sorularının cevap bulabileceği bir ofis kuruldu. Burada sanayicilerimizle yakından ilgileniyoruz. Sanayicilerimiz TÜTAGEM sayesinde mahsullerini rahatlıkla analiz ettirebiliyor. Gücü tek bir noktada toplayarak akademisyenlerinin çalışmasını sağlamak ve çevreye hizmet vermek bütün üniversitelerin hayalidir. Çok güçlü bir laboratuarımız var ve bu laboratuarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Burada yapamayacağımız analiz yok. 3+1 Eğitim sistemini Hayati Arda Hocam ve tüm meslek yüksekokullarımızın büyük gayretleri ile hayata geçirdik. Bu sene 1900’e yakın öğrenci iş yerlerine dağılacak ve öğrencilerimizi tezgâh başında göreceğiz. Çocuklarımız mutlu, işverenler mutlu. Çocuklarımıza mezun olduktan sonra tecrübe sorduklarında rahatlıkla cevap verebiliyorlar. Çocuklarımızın çoğunluğu çalıştıkları yerden iş teklifi aldılar. Üniversitenin vizyonu ile uluslararası öğrenci sayımızda arttı. Ön lisans bölümlerimizde Balkanlı öğrenci sayısını arttırdık. Bizim yetiştirdiğimiz Balkanlı evlatlarımız memleketlerine döndüklerinde burada aldıkları eğitimler ile çalışacak, kendi ülkelerine katkı sağlayacaklar. Bu çalışmaları göz önüne getirdiğimizde Türkiye’ye örnek olacak işler yapıyoruz. Üniversite olarak her zaman sanayicilerimizin yanındayız. Biz bu işleri kurumsallaştırıyoruz ve bu küçük adımlar büyük adımlara dönüşecek. Sanayicilerimiz bizler için çok önemli. Onların sorunlarını çözdüğümüz için çok mutluyuz. Sanayicilerimizin ve Üniversitemizin birlikte çalışmasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ