O karardan vazgeçildi

Temmuz ayında Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü kapatılmış; Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü Trakya Gümrük ve D

GÜNDEM 20.09.2019 17:31:00 0
O karardan vazgeçildi

Geçtiğimiz aylarda Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ve bu bölge müdürlüğüne bağlı Tekirdağ Personel Müdürlüğü kapatılmış, bu bölge müdürlüğüne bağlı olan Biga Gümrük Müdürlüğü, Çanakkale Gümrük Müdürlüğü, Bozcaada Gümrük Müdürlüğü, Gökçeada Gümrük Müdürlüğü, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlanmıştı. 

 

TRAKYA GÜMRÜK VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLANMIŞTI

 

Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü, Avrupa Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü, Çorlu Havalimanı Gümrük Müdürlüğü, Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Tekirdağ Hukuk Grup Başkanlığı ve Tekirdağ Ticaret Denetmenleri Grup Başkanlığı, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlanırken, Tekirdağ, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne sorumlu olduğu illere eklenmişti. Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü ise İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlanmıştı. 

 

VAZGEÇİLDİĞİNİ AÇIKLADI

 

Bu kararın ardından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda ve yerel basında yapılan görüşmelerle durumun ciddiyeti anlatılmış, liman şehri olan Tekirdağ için limanın önemi vurgulanmıştı. Dün Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği’nin ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, bu karardan vazgeçildiğini belirtti. TBMM Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın girişimleri sonucu bu karardan vazgeçildi. 
 

 

Haber / Şaban KARDEŞ