Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor 

Vali Aziz Yıldırım Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü iş birliği ile birlikte yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeni

GÜNDEM 20.09.2019 16:35:00 0
Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor 

Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret eden Vali Aziz Yıldırım, Üzüm Ürünleri İşlemede Kadının Elinin Gücü Projesi hakkında ve üzümün işlenme süreciyle ilgili bilgi aldı. Vali Yıldırım’a ziyaretleri sırasında İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, İl Müftüsü İsmail İpek ve Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Cengiz Özer eşlik etti.

 

PROJE HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyon ve desteği ile Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü iş birliği ile birlikte yürütülen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” programı Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleşti. İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Cengiz Özer  tarafından karşılanan Vali Yıldırım, enstitüyü gezdi ve yetkililerden üzümün işlenme süreciyle ilgili bilgi aldı.

 

DUA EDİLDİ

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2018 yılında uygulamaya konulan “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” programından 2019 yılında “Üzüm Ürünleri İşlemede Kadın Elinin Gücü” projesi ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Yıldırım, sonrasında üzüm bağlarına giderek bağbozumunu gerçekleştirdi. Ardından üzüm hasadının bol ve bereketli geçmesi için İl Müftüsü İsmail İpek tarafından dua edildi.
 

 

Haber / Buse SERİN