Halk Eğitimi Merkezi üniversiteye hazırlıyor

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 2019-2020 eğitim öğretim yılında açılan kurslardan vatandaşları haberdar etmek ve alan taraması yapmak için dün Cumhuriyet Meydanı Belediye Binası

GÜNDEM 18.09.2019 17:22:00 0
Halk Eğitimi Merkezi üniversiteye hazırlıyor

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Kazak ve Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, standa gelen vatandaşlara Halk Eğitimi Merkezi'nin düzenlediği kurslar hakkında bilgi verdiler. Yetkililer, kursların tamamen ücretsiz olduğunu ve vatandaşlardan gelen yoğun talepleri göz önünde bulundurarak kurs açabildiklerini söylediler. 'Daha fazla zaman harcayarak daha fazla insana ulaşmak' parolasıyla insanlara ulaştıklarını ifade eden yetkililer, "Kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız stantlarımıza gelerek bilgi alıyorlar. Bizler de onların merak ettikleri soruları yanıtlıyoruz. Kurs saatleri, kursun nerede verildiği gibi konularda onlara yardımcı oluyoruz." dediler.

 

'YAKLAŞIK 18 BİN KİŞİYE KURS HİZMETİ VERİLDİ'

 

İhtiyaç ve talepler doğrultusunda en fazla tercih edilen kursları tespit ettiklerini kaydeden Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri, "Biz kursları açarken vatandaşlar en çok hangi kursun açılmasını istiyor diye bakıyoruz. Anket taramalarımız bu konuda bize yardımcı oluyor. Çok fazla yoğun katılımın olduğu kurslarımız var. Vatandaşların ağırlıklı olarak katılmak istedikleri kurslar var." dediler. Geçen sene 732 tane kurs ile yaklaşık 18 bin kişiye kurs hizmeti verildiğini ifade eden yetkililer, "Geçen sene 732 tane kursumuz vardı bu kurslar ile yaklaşık 18 bin vatandaşımıza hizmet verdik. Katılımlardan memnunuz. Maddi sıkıntı yaşayan ailelere ve vatandaşlara da kurslarımız cazip geliyor. Bu bizim için memnuniyet verici. İnsanlara yardımcı olmak ve onlara katkı sağlamak bizim için önemli. Bizim parolamız, daha fazla zaman harcayarak daha fazla insana ulaşmak." dediler. 

 

'YÜZDE 80 BAŞARI SAĞLADIK'

 

İhtiyaca göre kurslar açabildiklerini söyleyen yetkililer, "Üniversiteye hazırlık kursumuz var yoğun ilgi gösteriliyor. Üniversiteye hazırlık kursumuz Atatürk İlkokulu'nda açılacak. Kurslarımızın tamamen ücretsiz.  Durumu olmayan, maddi sıkıntı yaşayan aileler özellikle üniversiteye hazırlık kursuna katılım gösteriyor, onlar için önemli bir fırsat. Kurslarımız 30 Eylül'de başlayacak. Kayıtlarımız devam ediyor. Geçen yıl üniversiteye yerleştirmede yüzde 80 başarı sağladık. Vatandaşların talepleri bizim için önemli." dediler. Standa gelen vatandaşlar kurslar hakkında bilgi alarak katılmak istedikleri kurslarla ilgili başvuru formlarını doldurdular.  
 

 

Haber/ Buse SERİN