Meralar temizleniyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından mera alanlarında oluşan aşırı çalıların parçalanarak otlama alanlarının genişletilmesi amacıyla 3 adet çalı kesme makinesi çiftçilerin hizmetine su

GÜNDEM 18.09.2019 13:58:00 0
Meralar temizleniyor

Tekirdağ il genelindeki mera alanlarında zamanla oluşan aşırı çalılıklar, hayvanların otlama alanlarında ciddi azalmalara sebep olurken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bu durumun önüne geçmek ve üreticilere destek olmak amacıyla son teknoloji ürünü 3 adet çalı kesme makinesini hizmete sundu. 

 

TÜRKİYE VE TEKİRDAĞ EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ

 

Malkara Belediyesi, Süleymanpaşa Ziraat Odası ve Hayrabolu Ziraat Odası tarafından çalıştırılan makineler sayesinde hayvanların otlama alanlarının daha fazla genişleyeceği ve yem ihtiyacının bir kısmının karşılanmış olacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, hayvancılığın Türkiye ve Tekirdağ ekonomisi için önemine dikkat çekti. 

 

İL GENELİNDE YAYGINLAŞTIRMAYI PLANLIYORUZ

 

Tarım ve hayvancılık alanında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Belediye Başkanı Kadir Albayrak öncülüğünde farklı çalışmalar yaptığını kaydeden Aslan, “Bunlardan bir tanesi de Mera Islahı Projesi. Bu kapsamda aldığımız 3 çalı kesme makinesi ilçe belediyelerimiz ile ziraat odası başkanlığımıza teslim ettik. Bu çalışmalar aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerimize birlikle ortaya koyduğumuz çalışmalar için de örnek teşkil ediyor. Çalı kesme makinelerini il genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz.” dedi. 

 

“TARIM VE HAYVANCILIKTA TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİ”

 

Tekirdağ'ın tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin başkenti olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Tarım ve hayvancılık Tekirdağ'ın 5 ana vizyonu arasında yer almaktadır.  Mera Islah Projesi de bu alanda hayata geçirdiğimiz ve çok iyi geri dönüşler aldığımız projelerimizden biri. Şimdi de 3 adet çalı kesme makinesini hizmete sunduk. Bunlardan birisi şu anda Malkara ilçemizin Batkın Mahallesinde ilçe belediyemiz tarafından çalıştırılmakta, birisi Süleymanpaşa Ziraat Odamız tarafından Generli mahallesinde, üçüncüsü ise Hayrabolu Ziraat Odası tarafından çalıştırılmakta. Ben makinelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılık alanındaki örnek çalışmaları devam edecek.” diye konuştu. 
 

 

Haber / Buse SERİN