"İşbirliği içinde daha başarılı işlere imza atacağız"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eskişehir ve Belçika'ya düzenledikleri keşif programları ile değerlendirmelerde bulunan Sarıkurt, örnek alınması gereken projelerd

GÜNDEM 17.09.2019 16:17:00 0

Geçtiğimiz günlerde önce Eskişehir'e sonra da Brüksel'e düzenledikleri gezi kapsamında çok önemli kişilerle irtibata geçtiklerini kaydeden Sarıkurt, “Başkan yardımcılarımızla katıldığımız Eskişehir programında şehrin en önemli noktalarını keşfederek imza atılan pek çok güzel projeyi inceleme fırsatı bulduk. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen ile kentimize uygulayabileceğimiz planlardan bahsettik” dedi. 

 

“KARDEŞ ŞEHİR PROJESİNİN İLK ADIMLARINI ATTIK”

 

Belçika ziyaretine Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Milletvekili İlhan Küçük'ün davetiyle katıldıklarını belirten Sarıkurt, “CHP Brüksel Temsilcisi Kader Hanım'ın öncülüğünde Avrupa'nın başkenti Brüksel'de kentimizi daha da geliştirmek adına önemli temaslarda bulunduk. Avrupa Parlamentosu'nda birbirinden değerli siyasilerle ve diplomatlarla bir araya geldik. Kentimizi geleceğe taşıyacak konularda fikir alışverişinde bulunduk. Belki de ileride gerçekleşecek Çorlu ve Brüksel arasındaki kardeş şehirler projesinin ilk adımlarını atmış olduk. Bu iki güzel şehirde bulunduğumuz temaslar sonucunda proje yazmak için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiği konusunda fikir birliğine vardık” dedi. 

 

“GEREKLİ OLAN TEK ŞEY AKIL DEĞİL”

 

Projeleri gerçekleştirmek için gerekli olan tek şeyin akıl değil aynı zamanda ruh birliği olduğunu kaydeden Sarıkurt, “Hoşgörüyle bezendiğimiz Trakya'da kurumlarımızla iş birliğinde bulunarak çok daha başarılı işlere imza atacağımızı düşünüyorum” dedi. “Çorlu’yu sembolize eden bir model oluşturmayı düşünüyor musunuz” sorusuna da cevap veren Sarıkurt, sanayi, tarım ve hizmet kenti olan Çorlu'yu sembolize eden bir model ortaya çıkarmayı hedeflediklerini ifade ederek “Hepimizin yaşadığı bu güzel kent için bir araya gelmeli ve Çorlu'muzu markalaştırmak için yeni fikirler üretmeliyiz” dedi. Başkan Sarıkurt, Karatepe'de gerçekleşen geri dönüşüm fabrikası ile ilgili bir gelişme olup olmadığı sorusuna da cevap vererek çevre kirliliği ile ilgili konularda önlem alınması gerektiğini ve kentin havasını, doğasını korumak için beraber hareket edilmesi gerektiğini belirtti. 
 

 

Haber / Menşure KARDEŞ