Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek gelecek çok daha ümit verici olacak

Çerkezköy'de okul açılışlarına katılan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, sadece iyi yetişmiş olmanın önemli olmadığını belirterek, "Vatan ve millet sevgisinin de bu topraklara ait

GÜNDEM 16.09.2019 19:18:00 0
Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek gelecek çok daha ümit verici olacak

Eğitim alanında 17 yılda önemli mesafeler alındığını belirten TBMM Başkanı Şentop, “Öncelikle ideolojik bakış açısıyla okullarda verilen eğitim anlayışında değişiklikler kaydedildi. Buna ilaveten müfredatta, kitaplarda, yeni anlayışlara uygun yeni bilgilere uygun kitaplar hazırlanması suretiyle mesafeler kat edildi. Ayrıca öğrencilerimizin okumayla ilgili sıkıntısı, maddi imkansızlığı olanları ile ilgili burs verme konusunda önemli mesafeler elde edildi. Tabi müfredat alanı çok önemli, genel evrensel eğitim ile ilgili materyallerin çocuklara verilmesi öğretilmesi önemli. Bununla beraber bu okullarda yetişen çocukların bu milletin ve bu vatanın evlatları olması için de onlara verilmesi gereken özel ilgiler var. Biz sadece iyi yetişmiş olmayı, belli bir alanda teknik veya mesleki bilgilerin iyi alınmış olması yeterli düzeyde alınmış olması olarak görmüyoruz. Ayrıca bu millete, bu vatana, bu topraklara, bu devlete bağlılık anlamında da bir eğitimin vizyonunun olması gerekir” dedi. 

 

“VATAN VE MİLLET SEVGİSİNİN DE VERİLMESİ LAZIM”

 

Çok yakın bir zamanda bunu gördüklerini söyleyen Şentop “Fethullahçı terör örgütü fetö okullarında iyi eğitim ile yetişen çocuklar vardı fakat onların önemli bir kısmı bugün 15 Temmuz 2016 gecesi meclisi, Cumhurbaşkanlığını bombalayan, kendi vatandaşlarına nişan alarak alnından ateş eden, 251 vatandaşımızın şehit olmasına yol açan bir anlayışla hareket edebilecek zihniyetteydiler, vasıftaydılar. Bu bakımdan sadece iyi yetişmiş olmak önemli değil vatan ve millet sevgisinin de bu topraklara ait olmanın değerlerinin de bu öğrencilerimize çocuklarımıza verilmesi gerekir. Bu millete, bu vatana, bu topraklara, bu devlete bağlılık ile ilgili esasların da öğrencilerimize aktarılması lazım. Bunlar olduğu taktirde geleceğe güvenle bakma imkanına sahip olacağız” dedi.

 

ÜMİT VERİCİ HALE GELECEK

 

Şentop “Gençlerimizi çocuklarımızı yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu görüyoruz birçok noktada işte 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde gençlerimizin ne kadar gayretle anayasal düzene, devlete karşı yapılan bir operasyonda nasıl karşı durduklarını hep beraber gördük. Genellikle 50 yaşın üstündekiler gençlerle ilgili 'ya şimdiki gençlerde iş yok' diye bahsedip konuşsalar da bunu sadece bir sohbet konusu olarak düşünelim. Ama yaşadıklarımız gösteriyor ki gençlerimizin vatanına milletine bağlılıkları konusunda hiçbir tereddüdümüz yok. Onları daha iyi yetiştirirsek gelecek Türkiye'nin iddiaları bakımından çok daha bizim için ümit verici hale gelecektir” dedi.
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU