Ahır yangınında 20 küçükbaş hayvan telef oldu

Malkara'da Hacı Salim ve Kardeşi Haydar Salim'e ait ahırda çıkan yangında 20 küçükbaş hayvan telef olurken, yaklaşık 5 bin saman ile ot balyası yanarak kül oldu.

GÜNDEM 16.09.2019 19:45:00 0
Ahır yangınında 20 küçükbaş hayvan telef oldu

İlçede çiftçilik yapan iki kardeşin ilçeye bağlı Ahmetpaşa yolu üzerinde kendilerine ait hayvan çiftliğinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler saman balyalarını tutuşturdu. Ahırda dumanların yükseldiğini görenler kardeşler hemen durumu itfaiye ekiplerine haber verirken, Hacı Salim ve kardeşi Haydar Salim ile yakınları ahırdaki bazı büyükbaş ile küçükbaş hayvanları da meraya saldı. O sırada iki kardeş ile olay yerine gelen çevredeki vatandaşlar ellerindeki hortum ve kovalarla yangına ilk müdahaleyi yaptı.Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de güçlükle alevleri kontrol altına alarak yangını iş makinalarının yardımıyla söndürdü.

 

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

 

Ahırda bulunan yaklaşık 20 küçükbaş hayvan telef olurken, yaklaşık 50 çuval hayvan yemi, yaklaşık 5 bin saman ve ot balyası ile bazı tarım makinaları kül oldu. Jandarma ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.
 

 

Haber / Murat YAYIN