Telefon dolandırıcısı yakalandı

Tekirdağ'da telefonla aradığı yaşlı kadınlara kendisini 'savcı' ve 'hakim' olarak tanıtarak hedef aldığı yaşlı kadınları dolandırdığı belirlenen G.A. yakalandı.

GÜNDEM 15.09.2019 19:49:00 0
Telefon dolandırıcısı yakalandı

İddiaya Marmara Ereğlisi’nde yaşayan 61 yaşındaki Siliva Velikova Can'ı telefonla arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıtıp, "Hesabınızın terör örgütüyle bağlantısı çıktı. Hesabınızı güvence altına alacağız ve paranızı iade edeceğiz" diyerek bankada bulunan parasını çekip verdiği hesaba göndermesini istedi. Bunun üzerine banka şubesini giden Can, görevliye 270 bin lirasını başka hesaba havale etmek istediğini söyledi. Can'ın telaşlı halinden şüphelenen banka görevlisi, hesap hareketlerine şerh düşerek, jandarma ekiplerine haber verdi.

 

İSTANBUL’DA YAKALANDI

 

Siliva Velikova Can'a ulaşan Marmara Ereğlisi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Can’ın ifadesinin ardından kapsamlı çalışma başlattı. Dolandırıcılık şüphelisinin G.A., olduğunu ve İstanbul Esenyurt'ta oturduğunu belirleyen jandarma ekipleri, şüpheliyi Esenyurt'taki evinde sabaha karşı yakalayıp, Marmara Ereğlisi'ne getirdi. G.A.’nın, ifadesinde, farklı tarihlerde Tekirdağ'da yaşayan R.A., adlı kadını telefonla tehdit ederek, 69 bin lirasını aldıklarını itiraf ettiği öğrenildi. Şüpheli, dolandırıcılık yaparken kendisine yardım eden bir kişinin de adını jandarma ekiplerine verdi. Jandarma bu kişiyi arama çalışmalarına başlarken, şüpheli G.A. ise adliyeye sevk edildi. G.A., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Haber / Yakup KARATEPE