Yangında 50 dönüm ormanlık alan ile 800 ağaç zarar gördü 

Malkara'da iddiaya göre, biçilmiş ayçiçeği saplarının tarlada yakılması sırasında çıkan alevlerin ormana sıçraması sonucu çıkan yangında 50 dönüm ormanlık alandaki yaklaşık

GÜNDEM 15.09.2019 10:15:00 0
Yangında 50 dönüm ormanlık alan ile 800 ağaç zarar gördü 

Malkara’nın kırsal Ahmetpaşa Mahallesi'nde Ahmetpaşa Devlet Ormanı kaplıca tarlaları mevkiindeki meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayılırken alevleri görenlerin ihbarı üzerine olay yerine Malkara Orman İşletme Şefliği ’ne ait 3 arazöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye itfaiyesi ve Malkara itfaiye ekiplerine ait 2 itfaiye aracı ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi. İddiaya göre, biçilmiş ayçiçeği saplarının tarlada yakılması sırasında çıkan alevlerin ormana sıçraması sonucu çıkan ormanlık alandaki yangın yaklaşık 3 saatlik müdahaleyle kontrol altına alınarak söndürüldü. 50 dönümlük alanda etkili olan yangında 800 ağaç zarar gördü.

 

‘CİDDİ BİR AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI BAŞLATACAĞIZ’

 

Yangın sonrası ormanlık alanda incelemede bulunan ve kısa sürede Malkara’da ağaçlandırma çalışması başlatacaklarını belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Öncelikle Malkaralı hemşerilerimize, Ahmetpaşa Mahallesindeki hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum. Orman bölgenin ekiplerine bizde Tekirdağ Büyükşehir Belediye itfaiyesi ve Malkara Belediyesinin araçlarıyla destek verdik. Hemşerilerimizin biraz daha duyarlı olması lazım. Çünkü gerçekten bir ağaç kolay yetişmiyor. Ormanlarımız bizim ülkemizin akciğerleri. Bu yüzden hepimizin çevre bilinciyle tüm yeşil alanlara sahip çıkması lazım. Ben hemşerilerimi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Yangın daha da büyümeden ihbar edip büyümesini engelleyen hemşerilerimize tüm kamuoyunun huzurunda teşekkür ediyorum. Umarım önümüzdeki yaz bu yaz kadar orman yangınları olmaz. Hem ülkemizde hem Dünya’da ciddi yangınlar oldu. Kısa sürede Malkara’da ciddi bir ağaçlandırma çalışması başlatacağız. Ben tekrardan tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum.” dedi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
 

 

Haber / Murat YAYIN