242 km sıcak asfalt, 190 km beton yol yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014-2019 yılları arasında 242 km sıcak asfalt, 190 km beton yol ve 985 km sathi kaplama olmak üzere; toplam 1.417 km yol yapıldığı belirtildi. Tekirdağ Büyükş

GÜNDEM 13.09.2019 16:04:00 0
242 km sıcak asfalt, 190 km beton yol yapıldı

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ekiplerin sıcak asfalt, beton yol ve sathi kaplama olmak üzere eş zamanlı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirten yetkililer “Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde 18 km sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Özellikle sıcak asfalt uygulaması yapılan Ergene Caddesi'nde 2.200 metrelik 4 şeritli yol, bölgedeki ulaşımı önemli ölçüde rahatlattı. Yine 2019 yılı içerisinde 27 km beton yol yapıldı. Beton yol çalışması en yoğun olarak Muratlı Çevre Yolu-Müsellim-Balabanlı-Çorlu bağlantı yolunu kapsayan güzergâhta yapılıyor. Bu güzergâhtaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

 

“SICAK ASFALT KAPLANACAK”

 

Süleymanpaşa Gündoğdu ve Hürriyet Mahallelerinde bulunan Merkez, Çandarlızade, Soğancılar, 57. Alay ve Rüştü Ökeler Caddeleri’nin yeni yerleşim alanlarında bulunan kısmına 5.400 metre dört şeritli sathi kaplama yol yapıldığını ve trafiğe açıldığını belirten yetkililer “Önümüzdeki yıllarda bölgede yapılaşmanın tamamlanmasıyla birlikte söz konusu yolların yüzeyi sıcak asfalt ile kaplanacak. Öte yandan Süleymanpaşa’da alternatif bir yol olarak açılan Hürriyet Mahallesi, Soğancılar Caddesi ve Ördeklidere Geçişi'ni kapsayan ve Muratlı Caddesi'ne ulaşımı sağlayan güzergâhta çalışmalar devam ediyor.

 

TRAKYA’DA İLK

 

2018 yılında Trakya'da ilk kez Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yol zeminine yüksek basınca karşı mukavemet özelliği kazandıran kireç stabilizasyonu uygulamasını gerçekleştirdiğini ve bu alanda öncü olduğunu belirten yetkililer “Kireç stabilizasyonu ile zemini güçlendirilen yollar uzun yıllar boyunca Tekirdağ halkının hizmetinde olacak” dedi.

 

“HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da il genelinde devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde takip etti. Tekirdağ’ın 2014 yılında büyükşehir statüsüne kavuştuğunu kaydeden Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi olarak mücavir alan sınırlarımız içerisinde olan 11 ilçenin sorumluluğunu aldık. İlçe merkezlerimizin yanı sıra daha önce İl Özel İdaresi'nin sorumluluğunda bulunan kırsal mahallelerimize; yani köylerimize de hizmet götürüyoruz. Göreve geldiğimiz tarihten bu yana il genelinde çok önemli çalışmalara imza attık ve hizmetlerimiz bundan sonra da artarak devam edecek” dedi. Albayrak, yol yapım çalışmaları esnasında gösterdikleri sabır ve anlayıştan dolayı da vatandaşlara teşekkür etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ