Belediye personellerine "Resmi Yazışma Kuralları" anlatıldı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği ortaklığında Şarköy'de düzenlenen eğitimde belediye personellerine "Belediyelerde Resmi Yazışma Kuralları" anlatıldı.?

GÜNDEM 11.09.2019 09:56:00 0
Belediye personellerine "Resmi Yazışma Kuralları" anlatıldı

TRAKYAKENT’in personele yönelik günübirlik eğitim çalışmaları kapsamında düzenlenen programa konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi Edebiyat Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Çiçek katıldı. 

 

 

USUL VE ESASLAR ANLATILDI

 

Şarköy Belediyesi Başkan Vekili Gülten Yanık, Belediye Başkan Yardımcısı Neşet Yavuz ve Şarköy Kent Konseyi Başkanı Bülent Yaşar da eğitim çalışmasına katıldılar. Resmi yazışmalarda uygulanacak usul ve esaslar ile ilgili kuralların anlatıldığı eğitimin ilk oturumunda resmi yazışmalarda kağıt boşlukları, yazı karakteri, yazı tipi, antet, sayı, tarih ve konu alanı, hitap başlığı, yazının muhatabına göre (kişi, kurum ya da tüzel kişi) yazımı, ast ve üst ilişkisi çerçevesinde arz ve rica kuralları konularında bilgiler verildi. 

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

 

Eğitimin ikinci oturumunda, “Etkili Yazışma Teknikleri ve Türkçe” konusu işlenirken Prof. Dr. Niyazi Çiçek etkili yazışma ve Türkçe’nin doğru kullanımının önemi ve incelikleri konularında bilgiler aktardı. Yetkililer “Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT, Belediye personeline yönelik günübirlik eğitim çalışmalarına birçok çeşitli eğitim konuları ve belediyelerin birimlerinden gelen eğitim talepleri ile devam edecek” dedi. 
 

 

Haber / Emre BOZ