Kuşlar görücüye çıktı, en çok ilgi çeken ise Şarabi oldu

Malkara'da 2 yıldan bu yana her hafta pazartesi günleri düzenlenen mezatta değişik türde güvercin satışı yapılıyor. Mezatta, bu hafta en ilgi çeken güvercin Şarabi cinsi oldu. Şarabi cinsi güvercin

GÜNDEM 10.09.2019 16:38:00 0
Kuşlar görücüye çıktı, en çok ilgi çeken ise Şarabi oldu

 

Malkara Güvercin ve Kanatlı Sevenler Derneği tarafından her hafta Hacıevhat Mahallesi Şehit Selim Vural Caddesi üzerinde bir kahvehanede düzenlenen mezatta; Hünkari, Dönek, Bango, Takla, Trakya yerlisi, Kelebek, Mardin, Adana, Şarabi ve Şebab cinsi güvercinler satılıyor. Satışlarda en çok ilgiyi gören Şarabi cinsi güvercinler, yüksek fiyattan alıcı buldu. Mezatta bazı güvercinler hemen alıcı bulurken, bazıları ise çekişmeli geçiyor.

 

 

HER BÖLGE AYRI KUŞ BAKIYOR

 

Geleneksel hale gelen mezatta Keşan, İpsala, Şarköy, Hayrabolu, Lüleburgaz, Babaeski, Gelibolu ve Malkara’nın merkez ve köylerinden gelen kuş severler nedeniyle kahvede oturacak yer kalmadı. Malkara Güvercin ve Kanatlı Sevenler Derneği Başkanı Şadan Bilgi (52), mezatların güvercin besleyenlerin birbiri ile kaynaşmasını da sağladığını belirterek, “Her pazartesi akşamı Mezat’ımız var. Yaklaşık 2 yıldan bu yana Mezat’ımız devam ediyor. Keşan, Şarköy, İpsala, Gelibolu, Silivri her yerden, her bölgeden katılımcımız var. Bizim buradaki amacımız insanları birbirine kaynaştırmak. Hobimizi hep birlikte beraber devam ettirmek. Değişik kuşlar bakarak birbirimize katkıda bulunmak. Hayvanlara sevgiyi öğretmek, insanların hayvanlara sevgisini daha iyi anlatmak. Güvercinin amacını anlatmak ve daha çok kaynaşmaktır. Biz güvercin mezadı yapıyoruz ama parasal yönden çok önemli bir şey değil. Burada birbirimizi tanıyıp insanları daha da pekiştirerek bu hobiye devam ediyoruz. Zaten burada biz güvercin bakmanın hayvan bakmanın ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. İnsanları kötü davranışlardan emellerden koruyor. İnsanları içkiden kumardan, kötü alışkanlıklardan koruyor. Bunların faydaları vardır. Bizler bunun için gönül verdik ve hep beraber burada toplandık bu işi devam ettirmekteyiz. Burada şuanda 8-10 çeşit güvercin çeşidimiz var. Hünkari, Dönek, Bango, Takla, Trakya yerlisi, Kelebek, Mardin, Adana, Şarabi ve Şebablarımız var. Her çeşit kuşumuzu besliyoruz ve satıyoruz burada. Değişik kuşlar bakanlarımız da var. Her kuşu herkes bakmıyor. Herkesin hobisi ayrı. Ben dönek ağırlıklı bakıyorum. Gelibolu tarafı daha çok oyun kuşu bakıyor. Hayrabolu tarafı daha çok Trakya yerlisi bakıyor. Lüleburgaz tarafı Şebab bakıyor. Yani her bölge ayrı kuş bakıyor. Bu türlerde kuşlarımızı besliyoruz.” dedi.       

 

 

HER BÖLGEDEN İNSAN GELİYOR

 

Mezat’ın kahvehanesinde düzenlendiğini ve insanların burada birbirleriyle kaynaştığını görünce çok memnun olduğunu dile getiren kahvehane sahibi Ahmet Sert (62), “Her Pazartesi günü Malkara Hacıevhat Mahallesi Şehit Selim Vural Caddesi’ndeki kahvemizde güvercin mezadı düzenleniyor. Yapılan mezat çok kalabalık oluyor. Marmara bölgesinden insanlar geliyor. Edirne’den, Çanakkale’ye, Silivri’den, Keşan her bölgeden insanımız geliyor. Ben böyle bir mezat görmedim hiç. Çok kalabalık oluyor. Mezatta haddinden fazla insan oluyor. Hatta hatta yer gök insan oluyor. Mezat’ımız akşam saat 21.00 sıralarında başlıyor gece yarısına kadar devam ediyor. Bu Mezat’ı düzenleyen başkan Şadan Bilgi’ye ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Böylelikle değişik insanlarla kaynaşıp tanışıyoruz.” dedi.
 

 

Haber / Murat YAYIN