CHP'nin 96'ncı kuruluş yıldönümü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin 96'ncı kuruluş yıl dönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da törenle kutlandı. 

GÜNDEM 9.09.2019 18:06:00 0
CHP

Dün saat 17.00’de Kapaklı Belediye Meydanında Atatürk Anıtı önündeki kutlama programına CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Belediye Eski Başkanları İrfan Mandalı ve Şemsettin Dubaz ile partililer katıldı. 

 

 

“İLKE VE DEVRİMLERİNİN IŞIĞINDA SİYASET YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve partililer tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kapaklı Belediye Eski Başkanı İrfan Mandalı 
“Demokrasi ışığında ilk meşaleyi yakan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Eğer tek partili dönemi devam ettirmiş olsaydı bugüne kadar ya padişahlıkla ya da tek adamlık sistemi ile yönetiliyor olurduk. Tek partili sistemden çıkıldığında ise zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisi’ni geçen partiler olmuştur. Eğer bu partiler Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmış olsalardı şuan itibariyle ülkemiz dünya sıralamasında ilk 10’da idi. Ama maalesef ilke ve inkılaplarından uzaklaşan her parti yavaş yavaş yok oldu. İşte partimizin kurulduğundan bu yana ayakta kalmasının, demokrasi meşalesini taşımasının sebebi budur. İyi ki bir Cumhuriyet Halk Partisi var. İnşallah ilelebet Atatürk ilke ve inkılapları ışığında siyaset yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

 

“100.YILDA İKTİDARA GELECEĞİZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “96 yıl boyunca hep ümit veren, heyecan veren ve aydınlık veren partimizin 6 ilkesi olan Cumhuriyetçilik, Devletçilik, Laiklik, Halkçılık, Devrimcilik, Milliyetçilik bundan sonraki hayatımızda da ebediyen yol gösterici olmaya devam edecektir. Tabi ki bu sağlam temeller ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmıştır. Partimiz Türkiye’nin çınarıdır ve olmaya devam edecektir Şuanda 11 Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Ben de buraya dahilim. 39 milyon 600 bin vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Ayrıca 251 başkanımız var. Nüfusumuzun yüzde 54’üne partimize mensup belediye başkanlarımız hizmet ediyor. Ayrıca ekonomimizin yüzde 70’i bu 11 büyükşehir belediye başkanı tarafından yönetiliyor. Yani bizler yerelde iktidardayız. Eminim ki 100. yılımızda da sonraki seçimlerde de genelde iktidar olacağımıza inanıyorum” dedi. Albayrak, İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yılını da kutladı. 

 

 

“YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96 yıllık bir çınar olduğunu söyleyen Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da “Türkiye’yi kuran kurucu parti biziz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Mecliste de ilimizin ve sizlerin temsilcisi olmanın onurunu ve gururunu taşıyorum. Hak, hukuk, adalet, eşitlik, insanlar arasında ayrım olmayan parti hangisidir derseniz o Cumhuriyet Halk Partisi’dir. İyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var. İyi ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferiyim. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

 

 

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurtuluşun ve kuruluşun partisi, vatanımızın kurtuluşunun, Cumhuriyetimizin kuruluşunun kalesi olduğunu kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Partimiz 96 yaşında ne mutlu bize. Ne mutlu bu ulu çınarın gölgesindeyiz tam 96 yıldır. Bir söz var ‘bugün bu ağacın gölgesindeysek eğer birileri zamanında tohum ektiği için’ denir. Zamanında tohum ekenler var, bu tohum demokrasi tohumu, bu tohum bağımsızlık tohumu, bu tohum özgürlük tohumu, bu tohum birlik, beraberlik, ulus olma tohumu. İşte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve o gün o mücadeleyi veren ve mecliste Cumhuriyetin kurulması için el kaldıran o kadrolara ve o günkü Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarına çok şey borçluyuz” dedi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olduklarını kaydeden Yüceer, “96 yıl önce bir kader değişti, bir tarih değişti. Bu tarihi değiştiren o kadrolar aynı zamanda dediğim gibi tüm dünyaya tüm insanlığa, mazlum edilmiş, vatanı elinden alınmış bir halkın küllerinden yeniden ayağa kalktığını yeniden kurulduğunu gösterdi. İşte bu yüzden partimiz bağımsızlıktır. 96 yıl önce halkımız zincirlerini kırdı. Egemenliğini, Cumhuriyetini elde etti. Kendi egemenliğini, bağımsızlığını Cumhuriyet ile kazandı. İşte bu yüzden partimiz özgürlüktür ve aynı zamanda partimiz bir devrimdir, körleşmiş bir imparatorluktan bir ulus yaratılmıştır. Aynı zamanda yüzyıllardır karanlıkta kalan bu topraklardaki insanlara ışık olmuştur, hak olmuştur, özgürlük olmuştur. İşte bu yüzden partimiz aydınlanmadır. Bugün o ışığın, o aydınlanmanın, o özgürlüğün, o demokrasinin taşıyıcıları bizleriz. Ne mutlu bize ki böyle onurlu bir mirasa sahibiz. Bu mirasa sahip çıkmak her bir Cumhuriyet Halk Partilinin boynunun borcudur. Nerede bir karanlık varsa, nerede bir zulüm varsa, nerede bir haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik varsa orada ona karşı olmak bizim boynumuzun borcudur. Cumhuriyet Halk Partililik budur. Karakterimiz bizim Atamızın da söylediği gibi ‘hürriyet ve istiklal’dir. Bu topraklara demokrasiyi, insan haklarını, eşit yurttaşlığı, kadın haklarını, özgürlükleri getiren partiyiz. Ama sadece geçmiş güzel günlerin partisi değiliz. Bugünüz, geleceğiz, umutlu ve mutlu yarınlarız” dedi. 

 

“KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”

 

Ülkeye yeniden demokrasiyi, adaleti, hukuku egemen kılan tek parti olduklarını kaydeden Yüceer “Bunların tek tek sahibiyiz. Niye böyle söylüyorum? Geçmişte karanlıklara karşı mücadele verdik bugün de aynı o devrimci ruh ile aynı o kararlılık ile bu mücadeleye devam edeceğiz. Bizim bir misyonumuz var bu misyon eşit hakların olduğu, onurlu insanların yaşadığı bir Türkiye yaratmaktır. İşte bu misyonumuzu hayata geçirirken türlü engellemeler oluyor, bugün de oluyor. Bedel ödetmeye çalışıyorlar, korkutuyorlar. Ama biz korkarak yola çıkmadık. Cumhuriyet Halk Partisi bugün kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet Halk Partisi korkmadan, yılmadan yoluna devam edecektir. Hangi bedel olursa olsun bugüne kadar bizi yolumuzdan alıkoyan olmadı, olamayacak da. Bizim bir görevimiz var, bizim bir misyonumuz var. Biz kazanacağız, o zaman Türkiye kazanacak, gelecek kazanacak. Ve çocuklarımıza diyeceğiz ki, 'Mirasımızı bize kalan güzelliği ile sizlere emanet ediyoruz. Bunun taşıyıcısı sizler olacaksınız.' Görevimiz, hedefimiz yüksek ve zorlu ama ışığımız var yolumuzu aydınlatan, Türkiye Cumhuriyeti var. Türkiye Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu Cumhuriyet var olduğu sürece ve Cumhuriyet Halk Partililer var olduğu sürece asla çağdaş bir Türkiye hayali son bulmayacaktır. İlk ve edebi genel başkanımız, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere çağdaş, aydınlık bir Türkiye inşa etmek için mücadele eden, geçmişten bugüne bugünden geleceğe herkese hepinize şükranlarımı, minnetlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Yolumuz her daim açık olsun diyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi. Programda son olarak konuşan CHP Kapaklı İlçe teşkilatı üyelerinden Şahika Çalışkan “96. Kuruluş yıldönümümüzü kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler, CHP’nin neferleri olarak yurdun dört bir yanında Mustafa Kemal’in devrimci ruhuyla partimizi şartlar ne olursa olsun korumaya, yaşatmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz. Bugün, ülkemizin içinde bulunduğu koşullar ne kadar ağır olursa olsun asla umutsuzluk yaşamıyoruz. Laik Demokratik Cumhuriyetin ışığıyla ve ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh!’ ilkesiyle aydınlık yarınlara ulaşabileceğimizi biliyor ve inanıyoruz” dedi.
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU