Küçükyoncalı Keşkek Şenliği'nin 3'ncüsü yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Saray Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Küçükyoncalı Keşkek Şenliği'nin bu yıl 3'ncüsü yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Alb

GÜNDEM 9.09.2019 15:24:00 0
Küçükyoncalı Keşkek Şenliği

Şenlik, Saray ilesine bağlı Küçükyoncalı Mahallesi Muhtarlığı'nın bahçesinde gerçekleşti. Şenliğe katılanlar arasında, Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Küçükyoncalı Mahalle Muhtarı İrfan Gündüz, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş vardı. 

 

 

KEŞKEK İKRAMI YAPILDI

 

Başkan Albayrak, şenlik alanında kurulan yöresel ürünler satış stantlarını gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarla sohbet eden Albayrak, büyükşehir belediyesi tarafından Saray'da gerçekleştirilmesi planlanan yatırım ve projeler hakkında bilgi vererek, "Vatandaşlarımıza gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu tarz şenlikler desteklenmeli ve yaşatılmalı." şeklinde konuştu. Şenliğe katılan vatandaşlara yöresel ürünler satış stantlarının yanında keşkek ikramı yapıldı. Keşkek ikramından sonra geleneksel çıkrancık yarışması ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Küçükyoncalı halkı tarafından yaşatılan Çıkrancık oyunu vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Şenlik, kadın girişimci ve eko turizmci Bedriye Berber Engin tarafından söyleşi ve imza töreni yapılmasıyla devam etti. Grup Kuvars konseri ile son bulan şenliğe katılanlar, geleneksel hale gelen keşkek şenliğin de eğlendiklerini ve güzel zaman geçirdiklerini dile getirdiler. 
 

 

Haber/ Buse SERİN