6 bin 500 öğrenci ders başı yaptı

2019 – 2020 Yeni Eğitim – Öğretim yılının ve ilköğretim haftasının başlaması nedeniyle Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.  Çelenk sunumunun ardından dÃ

GÜNDEM 9.09.2019 15:17:00 0
6 bin 500 öğrenci ders başı yaptı

9 Eylül Pazartesi günü saat:09.45’te Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programda Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ile Mehmet Akif Ersoy İlkokulu sınıf öğretmenleri Nuran Görgüç ve Yasin Aydoğdu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi. Burada düzenlenen törene, Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Gülhan, İlçe Jandarma Komutanı J.Üstğm Oktay Oğuz, ilçe Sağlık müdürü Dr. Refet Çeviker, Gaziler, Siyasi Parti Başkan ve temsilcileri, Daire Müdürleri, STK Başkanları, Belediye başkan yardımcıları, Okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

 

 

‘MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULUNDA PROGRAM DÜZENLENDİ’

 

Saat: 10.00’da da Malkara Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda ilköğretim haftası kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Malkara ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde olduklarını belirterek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Malkara’da en büyük aile olduklarını kaydeden Saraç, “2 okul öncesi, 18 ilkokul, 15 ortaokul, 5 lise, iş eğitim merkezi, 1 tane mesleki eğitim merkezi ve 1 tane halk eğitim merkezi ile toplamda 43 kurum ve kadrolu 600 çalışanı ile 6500 öğrencimiz bulunmaktadır. Velilerimizi de işin içine kattığımızda neredeyse ilçemizdeki her ev ile bir bağlantımız bulunmaktadır.  Bu da bizi ilçemizin en büyük ailesi yapmaktadır. Bu büyük sorumluluğumuzun farkındayız. Eğitim bugün başlıyor. Malkara olarak eğitime hazır bir haldeyiz. İlçemizdeki 530 öğretmen ve idareci ile okullarımızda eğitime hazırız” dedi. 

 

‘1200 ÖĞRENCİ TAŞINMAKTADIR’

 

Tekirdağ’ın en büyük yüzölçümüne sahip ilçesinde yaşadıklarını söyleyen Saraç, “73 tane ayrı mahallemiz mevcut. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak taşıma ihalelerimizi yaptık. 73 mahallemizden 17 taşıma merkezine yaklaşık 1200 öğrenci taşınmaktadır. Temennimiz kazasız belasız bir eğitim yılı geçirmektir. Üç okumuzda tadilat devam etmekte olup gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Her şeyin çok hızlı değiştiği ve yenilendiği bir dönemde yaşıyoruz. Dünya da, Türkiye de değişiyor, değişim sürekli bir şekilde çok hızlı olarak meydana gelmektedir.  Ben tarlaların kara saban ile sürüldüğünü biliyorum. Siyah beyaz televizyonlar ile çevirmeli telefonların çok lüks olduğu zamanlar daha dün gibi. Biz eğitimciler, dünyayı anlamak zorundayız. Anlayamazsak anlatamayız. Tanıyamazsak tanımlayamayız. 1. sanayi devrimi 1750 – 1850 arasını, 2.sanayi devrimi 1850 – 1950 arasını kapsıyor.1960 yılında başlayan 3. sanayi devrimi olan bilgisayar ve bilişim devrimini bitirdik. Şimdi 4. Sanayi devrimine geçtik. Genetik, Biyo Teknoloji, Nano Teknoloji, Yapay Zeka, 3 D yazıcılar, Akıllı Materyaller.  Bunlar 4. Sanayi devriminin bileşenleridir. Dahası önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni bir döneme gireceğimiz ifade edilmektedir. Tekillik çağı; dijital, fiziksel ve biyolojik olanın, üçünün aynı bedende buluşacağı çağdan söz ediliyor.Bizler, geleceği şekillendirecek olan öğretmenler, 4. Sanayi devriminin bileşenlerini bilerek, 21. Asrın Türk gençliğini yetiştirmeye hazırız. Bizim bir gayemiz, amacımız var ve bu amacımız göz aydınlığımız olan çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlamak, mana ve maddeyi kuşatan çift kanatlı yetiştirmek, bizden ama bizden farklı olan çocuklar yetiştirmek. İşte bu 2023 eğitim vizyonudur. Bunu yaparken de geçmişimizi unutmayacağız” dedi.  “Yabancıların sazıyla bizim türkülerimiz söylenmiyor” atasözünü anımsatan Saraç “Bizler ecdadımızı da tarihimizi de öğrencilerimize öğretmek zorundayız. Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, 2. Abdülhamit han, Mustafa Kemal Atatürk. Bunlar, tarihlere yön veren isimler. Şimdi yeni Alparslan, yeni Fatihler, yeni Mustafa Kemaller çıkarma zamanıdır” dedi. 

 

 

‘KENDİ YAVRULARIMIZ GİBİ İLGİLENECEĞİZ’

 

Öğretmenlere de seslenen Saray “Geleceğimizin en büyük teminatı sevgili çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Onlar, sizlerin elinde şekil bulacak ve kişilik kazanacaktır” dedi. Öğrencilere de seslenen Saraç, “Ülkemizin geleceğini omuzlarında taşıyacak olan sizlersiniz. Sizler, milli, manevi değerlerimize bağlı, kişilikli, çağdaş bir nesil olarak milletimizin güvenine layık olmaya çalışacaksınız. Öğretmenlerinizin yönlendirmesiyle yapacağınız çalışmaların karşılığını mutlaka göreceksiniz” dedi.  Saraç “Sevgili anne ve babalar, çocuklarımız bizim geleceğimiz, güvencemiz ve en kıymetli varlıklarımızdır. Onlar, aklın ve bilimin rehberliğinde yetiştirilmeye ve korunmaya muhtaçtır. Onların daha mutlu ve çağdaş bir şekilde yetiştirilmesini istiyorsanız daima öğretmenleri ve okulu ile diyalog içinde olmalısınız. Okul yönetimine katılımınız, öğretmen ve okulun diğer organları ile işbirliği yapabilmeniz çocuğunuzun başarısını olumlu yönde etkileyecektir. Milletler, eğitime kendi renklerini verirken aynı zamanda dünyaya söyleyecek sözlerinin de ifade ederler. Sizlerin öpmeye bile kıyamadığınız yavrularınızı bize teslim ediyorsunuz. Bizler bunun bilincindeyiz. Merak etmeyiniz. Bizler kendi yavrularımız gibi ilgileneceğiz” dedi. 

 

ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİNİ OKUDULAR

 

Yapılan konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu okul öğrencileri tarafından, “Okulumuz”, “İlköğretim Haftası”, “Okula Dönmek” adlı şiirler okundu. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından anasınıfı ve 1’inci sınıf öğrencilerine, diğer öğrenciler tarafından “hoşgeldiniz” çiçeği verildi. Ardından öğrenciler halk oyunları gösterilerini sundu. Program sonrasında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu okul bahçesinde programa katılan misafirler için kokteyl düzenlendi ve program son buldu.  
 

 

Haber / Murat YAYIN