Başarılı sporculara ödülleri verildi

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü işbirliğinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Kupası Yelken Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın ardından

SPOR 9.09.2019 15:05:00 0
Başarılı sporculara ödülleri verildi

 

Bu yıl 9 ülkeden 32 kulüp ve 186 sporcunun katıldığı 5. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Kupası’nın kapanış seremonisinde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel yelken sporuna önümüzdeki dönemde ciddi yatırım yapacaklarını belirtti. Yüksel “Yelken Federasyonu’nun desteği ile daha büyük ve daha geniş katılımlı organizasyonlar için hem Süleymanpaşa Belediyesi hem de Tekirdağ Yelken Kulübümüz adına söz veriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda yurtdışından daha fazla katılım olursa biz bundan mutluluk duyacağız. Önümüzdeki yıl için kulübümüzle birlikte eksiklerimizin tamamlanması ile ilgili çalışmalarımız olacak.” Dedi. 

 

“HER ANLAMDA KULÜBÜMÜZÜN YANINDAYIZ”

 

Hedeflerinin, yelken sporunda Türkiye’nin en üst düzey kulübü olmak olduğunu söyleyen Yüksel “Bunun için her anlamda kulübümüzün yanındayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda tüm Türkiye’de Tekirdağ ve Süleymanpaşa konuşulacak” dedi. 

 

 

“DAHA BÜYÜK ORGANİASYONLAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

 

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak da organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Hepimiz yine muhteşem bir Tekirdağ organizasyonu ile birlikteyiz. Tekirdağ’a her seferinde sevgi ile geliyorum. Burada yapılan tüm başarılı işlerin altında tek bir neden var. O da Tekirdağ Yelken Kulübü’nün bu işi sevgi ve adanmışlıkla yapıyor olmasıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, milli takımlara sporcu yetiştiren Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü, Yüksel’in de destekleri ile çok daha güzel yarınlara yelken açacak. Belediye Başkanım ve Tekirdağ Yelken Kulübü’nün destekleri ile çok daha büyük ve uluslararası organizasyonları gerçekleştireceğiz” dedi. 

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından şampiyonada görev alan hakem ve jüri heyetlerine plaket takdim edildi. Şampiyonanın üçüncü günü gerçekleştirilen ve yarışlarda yer alan ülkelerin en iyi performans gösteren sporcularının yarıştığı Cherry Cup’ta ilk üç sırayı alan erkek sporculara ödüllerini Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel verdi. Cherry Cup’ta ilk üç sıraya yerleşen kızlar ise ödüllerini TYF Başkanı Özlem Akdurak’ın elinden aldı. Ödül töreni, Senior Genel Klasmanda ilk beşe giren sporcularla devam ederken, Senior Kızlar ve Junior Genel Klasman ile Junior Kızlar kategorilerinde de ödüller verildi. 

 

DERECEYE GİREN SPORCULAR

 

Senıor Genel Klasmanda Weka Bhanubandh – Tayland / Thailand Sailing Team 1’inci, Alina Shapovalova – Ukrayna / S. S. Sailing Team 2’nci, Uğur Yıldırım – Türkiye / Karşıyaka Yelken Kulübü 3’üncü, Ege Ayyıldızbayraktar – Türkiye / Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü 4’üncü, Ekin Su Gökkurt – Türkiye / Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü 5’inci olurken; Senıor Kızlarda da Alina Shapovalova – Ukrayna / S. S. Sailing Team 1’inci, Ekin Su Gökkurt – Türkiye / Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü 2’nci, İlayda Şen – Türkiye / Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü 3’üncü oldu. Junıor Genel Klasmanda Sviyatoslav Madonich – Ukrayna / Zatoka Sailing Club 1’inci olurken, Volodimir Sliesarevskyi – Ukrayna / S. S. Sailing Team 2’nci, Ece Çaldağ – Türkiye / İstanbul Yelken Kulübü 3’üncü, Kuzey Kariş – Türkiye / Fenerbahçe Doğuş Yelken 4’üncü ve Danyil Mykhailichenko Ukrayna / Odessa Regional Youth Sailing 5’inci oldu. Junıor Kızlarda Ece Çaldağ – Türkiye / İstanbul Yelken Kulübü 1’inci, Azra Mergen – Türkiye / Galatasaray Yelken 2’nci, Zeynep Elaköy – Türkiye / Fenerbahçe Doğuş Yelken 3’üncü olurken; Cherry Uluslar Kupası Erkeklerde Weka Bhanubandh – Tayland / Thailand Sailing Team 1’inci, Jake Mallia – Malta / Birzebbuga 2’nci, Eren Üçsel – Türkiye / İstanbul Yelken Kulübü 3’üncü oldu. Cherry Uluslar Kupası Kızlarda da Alina Shapovalova – Ukrayna / S. S. Sailing Team 1’inci, Ekin Su Gökkurt – Türkiye / Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü 2’nci ve Emily Fenech – Malta / Birzebbuga 3’üncü oldu. 
 

 

Haber / Ozan URTEKİN