Hijyenik ve güvenli sevkiyat için çalışmalar sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli gıdaya ulaşması ve mezbahalarda kesilen etlerin hijyenik ve güvenli sevkiyat edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Tekirdağ Büyük?

GÜNDEM 8.09.2019 08:05:00 0
Hijyenik ve güvenli sevkiyat için çalışmalar sürüyor

Çerkezköy, Çorlu ve Şarköy’da'gıda güvenliği' göz önünde bulundurularak çalışmalara devam ediliyor. Çalışmalar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü sorumluluğunda gerçekleştiriliyor. Başkan Albayrak, "İlçe mezbahalarında kesilen etlerin sevkiyatları 2017 yılından bu yana son model frigofrik et nakliye araçları ile kefenlenerek temiz, hijyenik ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ayrıca, `Gıda Güvenliği' çalışmaları kapsamında aylık personel hijyeni, gıda analizleri, alet ve ekipman hijyeni kontrolü için İl Gıda Kontrol Laboratuarında hijyen analizleri yapılıyor" şeklinde konuştu. 

 

 

'SON TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUZ'

 

Büyükşehir Belediyesi' olarak gıda güvenliği konusunda son derece hassas davrandıklarını ve Çorlu, Çerkezköy ve Şarköy'de bulunan mezbahalarda son teknolojiyi kullanarak kesim işlemlerini acısız gerçekleştirdiklerini ifade eden Albayrak “Kesim işlemleri sonrasında etlerimizi hijyenik ve güvenli bir biçimde vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada da vatandaşın en iyi hizmete layık olduğu anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. Tekirdağ'ın hayvancılık alanında Türkiye'nin başkenti olduğunu da dile getiren Albayrak, vatandaşların kaliteli ete ulaşırken bunun hijyenik koşullarda olmasının da son derece önemli olduğunu kaydetti.  
 

 

Haber / Buse SERİN