Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali başladı

Edirne Keşan'da Doğa, Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlikler ile dün baÅ

GÜNDEM 6.09.2019 18:11:00 0
Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali başladı

Festivale yaklaşık 300 bisikletçi katıldı. Yabancı sporcular da festivale büyük ilgi gösterdi. Festivalde çift kişilik özel bisikletleriyle katılan, Engelsiz Pedal Derneği üyesi görme engelli sporcular Zeynep Söğüt ve Melisa Yılmaz ilgi odağı oldu. Söğüt ve Yılmaz'a, Engelsiz Pedal Derneği Başkanı Samet Aksuoğlu da eşlik etti. 

 

YABANCI SPORCULAR DAMGA VURDU

 

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali'nin bu yıl 8'incisini düzenlediklerini belirterek festival ile ilgili bilgi verdi. Festivale yurtdışından gelen birçok yabancı sporcu damga vurdu. Bazı sporcular festival için geldiklerini dile getirirken bazı sporcular da daha önce katılıp çok mutlu olduklarını belirttiler. Festivale Almanya'dan katılan gurbetçi Utku Kanda da, festivale 6'ncı kez katıldığını belirterek, "Her sene mutlulukla geliyorum. DOÇEK benim ailem. Almanya'da yıl boyu festivale hazırlanıyorum. Doğayı seviyorum." dedi. Alman vatandaşı Susan Yuga ise, "Türkiye'ye ilk defa geliyorum. Böylesine güzel bir festivale katılmaktan dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı. Yunanistan'dan festival için gelen Anastasia Ohafzopouluo da, "Festivale için 1 yıldır hazırlanıyorum. Bu etkinlik benim için güzel bir tecrübe olarak kalacak. Doğayla iç içe olmayı ve bisiklet sürmeyi gerçekten çok seviyorum." dedi. 

 

ÇEVREYİ BETİMLEMEYE GEREK KALMIYOR

 

Engelsiz Pedal Derneği Başkanı Samet Aksuoğlu, 2011 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini vurgulayarak, "Özel, çift kişilik bisikletlerle önde gören, arkasında ise görme engelli arkadaşlarla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen bisiklet festivallerine katılıyoruz. Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali'nin bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü asfaltta değil, büyük oranda toprakta, çataklarda, dere yataklarında gittiğimiz için benim çevreyi betimlememe gerek kalmıyor. Zaten arkamda oturan görme engelli arkadaşım bunu hissediyor. Birlikte bu şekilde konuşarak yol alıyoruz" diye belirtti. 

 

'BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜK'

 

Görme engelli sporcu Zeynep Söğüt, "Bisiklet kullanmak bizim için özgürlük. Bisiklet sürünce çok mutlu oluyorum. Yeni arkadaşlar ediniyorum. Bizim için bisiklet paylaşım demek. Bizim için 'pedal arkadaşlığı' denen bir kavram var. Bisiklet üzerinde tanışarak, arkadaş olarak sonrasında karşılıklı iyi ilişkiler kurabiliyoruz” dedi. Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünden yola çıkan bisikletliler, polis eskortu eşliğinde şehir merkezinden çıkış yaparak, parkurda pedal çevirdi. 
 

 

Haber / Buse SERİN