Çerkezköy'deki öğretmenlere trafik eğitimi verildi

Okulların açılmasına günler kala İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde Çerkezköy Halk Eğitimi Merkeziâ€??

GÜNDEM 6.09.2019 15:36:00 0
Çerkezköy

Eğitim Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli trafik eğitmeni polis memuru Saim Aydın tarafından verildi. 

 

ÇEŞİTLİ KONULARDA BİLGİLER VERİLDİ

 

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı öncesi Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan çalışmalarda "Trafik Kazalarını Önleme" planı kapsamında düzenlenen eğitimde, genel trafik kuralları, güvenli sürüş, öğrenci servis kontrolü, yaya trafiği, yaya geçidi önceliği, taşıt kullanmak güvenliği, takip mesafesi, kavşaklarda geçiş üstünlüğü, yaya geçişleri, trafikte saygı gibi konularda bilgiler verildi. 
 

 

200’E YAKIN ÖĞRETMEN KATILDI

 

200’e yakın öğretmenin katıldığı eğitim yaklaşık 2 saat sürdü. Pazartesi yeni eğitim öğretim yılının başlayacağını kaydeden Saim Aydın “Çocukların freni yoktur. Biz büyükler trafik kurallarına uyacağız. Onları kollayacağız” dedi. Eğitimin ardından öğretmenlerin de burada edindikleri bilgileri öğrencileriyle paylaşmalarını ve onları trafik konusunda bilgilendirmelerini isteyen Aydın “Bizlerin bu konudaki en büyük yardımcıları siz öğretmenlerimiz olacaksınız” dedi. 
 

 

Haber / Emre BOZ