Bunu yapan insan olamaz!

Malkara'da bir sokak köpeği kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, boğazı bıçakla kesilerek yol kenarına atıldı. İhbar sonucu olay yerine giden Malkara 'Umutlu Kuyruklar' bahçesi gönüllÃ?

GÜNDEM 6.09.2019 09:41:00 0
Bunu yapan insan olamaz!

Geçtiğimiz Salı günü sabah saatlerinde vatandaşlar tarafından karayolu üzerinde yol kenarında ağır yaralı halde köpek bulundu. Durum hemen Malkara ‘Umutlu Kuyruklar’ bahçesi gönüllülerine bildirildi. Boğazı bıçakla kesildiği belirlenen köpek, hayvan gönüllüleri tarafından özel bir veteriner kliniğine götürüldü. ‘Balkız’ ismi verilen köpek burada hemen ameliyata alındı. Boynundaki kesinin temizlenmesinin ardından yarasına dikiş atılan köpek bir süre klinikte gözlem altında tutuldu. Buradaki tedavisinin ardından hayvan gönüllüleri tarafından alınan ‘Balkız’ isimli köpek daha sonra Malkara’daki ‘Umutlu Kuyruklar’ bahçesine getirildi.
 

‘BUNLARI YAPAN İNSANLARI ŞİDDETLE KINIYORUM’
 

Hayvanlara işkence ve eziyet edip bunları yapan insanları şiddetle kınadığını belirten ‘Umutlu Kuyruklar’ bahçesi gönüllülerinden Yadigar Acartürk (52), “Sabah saatlerinde ihbar sonucu çocuğumuzun durumunun ağır olduğu bildirildi. İhbar alır almaz olay yerine arkadaşlarımızla birlikte hemen gittik. Çocuğumuzu yerinde gördük. Çok perişan bir vaziyetteydi. Boynu ikiye ayrılmış bir vaziyetteydi. Gırtlağı ayrıktı. Hemen çocuğumuzu oradan alıp veteriner kliniğine götürdük. Orada ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat ameliyatı sürdü. Çocuğumuzu aynı gün teslim aldık. Durumu şuan da iyiye gidiyor. Sağlığı gayet yerinde gözüküyor. Tabi ki şuan biraz dinlenmesi gerekiyor. Dinlenip kendisine gelmesi gerekiyor. Çocuğumuzu ameliyat sonrası alıp ‘Mutlu kuyruklar’ bahçemize getirdik. Diğer çocuklarımızın yanına getirdik. Burada arkadaşlarıyla kaynaşmaya başladı yavaş yavaş. En kısa sürede bir birlerine alışacaklar. Benim buradan bir tek sözüm var. Ben bunu yapan insanlara hatta teşvik edenleri de şiddetle kınıyorum” dedi. 
 

‘SADECE İSTEDİĞİMİZ BİRAZ VİCDAN, BİRAZ DUYARLILIK, BİRAZ MERHAMET’
 

Acartürk “El insaf diyorum ben onlara. Vicdan, merhamet diyorum. Bunu yapan insanlara sesleniyorum. Yarın öbür gün bunun yerine sizin evladınızda olabilirdi. Oğlunuz kızınız olabilirdi. Ateş düştüğü yeri yakıyor biliyorsunuz. Sizin evlatlarınız nasılsa bunlarda bizim evlatlarımız. Sadece istediğimiz biraz vicdan, biraz duyarlılık, biraz merhamet. Bunların sizlere zararından çok faydası olacaktır. Emin olun. Yarın öbür gün bir afet olayında bunlara muhtaç olacaksınız. Eziyet etmeyin. İşkence etmeyin. Sadece başlarını okşamanız bile sizlere çok şey kazandırır. İnsanlık namına çok şey kazandırır. Belki de kaybetmiş olduğunuz vicdanınızı geri alırsınız onun bir tek dokunuşuyla. Henüz kimin kestiğini bilmiyoruz. Belli değil. Kesik yerinde iltihaplanma vardı. Temizlendi ve tekrardan yerine dikildi. Doğal olarak şuanda bakımı biraz ağır olacak. İnşallah sağlığına kavuşturacağız umutlu kuyruklar bahçesi olarak. Zaten çocuğumuzda şuan Ümran Yoran hanımın himayesi altında. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Destek olmaya çalışıyoruz. Bu tarz içerikler gördüklerinde lütfen ama lütfen ya barınağa haber versinler ya da bizleri arasınlar. Ümran hanım tanınmadık bir insan değil burada. Herkes onu tanır burada. Telefonlarımız 7/24 açıktır. Lütfen bu çocuklara bu şekilde işkence etmeyin” diyerek gözyaşı döktü. 

Haber / Murat YAYIN