Veliler idarecilerin kararına isyan ettiler

Okulların açılmasına bir hafta kala Saray Atatürk Ortaokulu için uygulanan tahliye  kararı velileri idarecilerle karşı karşıya getirdi. 1980'li yıllardan bu yana Saray'da eğitim veren 4 katlı okul

GÜNDEM 5.09.2019 12:12:00 0
Veliler idarecilerin kararına isyan ettiler

Yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü okulun, 75. Yıl İlkokulu’na nakledilerek ikili eğitim görmelerinin çocuklarının eğitimini ve LGS’ye giren öğrencileri olumsuz etkileyeceğini belirten veliler, idarecilerin aldığı bu kararı beceriksizlik olarak nitelendirdi. Veliler “Maalesef servisçileri eğitime göre dizayn etmek yerine eğitimi servisçilere göre dizayn ederek sabah ders görmesi gereken ortaokul öğrencilerini öğlenden sonraya bırakarak çocukların eğitimine sekte vurdular” diyerek tepki gösterdiler. 

BAŞKAN ERKİŞ DE DESTEK VERDİ

 

Duruma tepki gösteren veliler, Saray Hükümet Konağı önünde toplanarak, Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sundukları dilekçe ile taleplerini ilettiler. Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş de veli olarak destek vererek “Sınava hazırlık bakımından ikili öğretim bazen daha iyi sonuçlar doğurabilir. Ama sabahçı olmaları daha iyi olur” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ