Çorlu meclisi toplandı

Çorlu Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yapıldı. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda Meclis Üyesi İsmail

GÜNDEM 5.09.2019 10:16:00 0
Çorlu meclisi toplandı

Bir ek gündem maddesi oy birliğiyle gündeme alınırken, meclis gündeminin 2. maddesi bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere oy birliğiyle gündemden çıkarıldı. Kadro derece değişikliği oybirliği ile kabul edilirken, İlçe Tapu Müdürlüğü’nün Hatip Mahallesi’nde yer alan bir parselde Belediye hisselerinde hisse oranı düzeltme işlemine muvafakat talebi oybirliği ile karar bağlandı. 

 

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

 

Hizmet alım ihalelerinin gelecek yıllara ait hizmet yüklenmeleri konusunun oybirliğiyle kabul edildiği toplantıda Namık Kemal Üniversitesi ile protokol yapılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu da kabul edildi. Çorlu Belediye Başkanına Çordaş Genel Kurulu’nda Belediyeyi temsil etmek için yetki verilmesinin ardından İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün havuz ücret tarifesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis’e verilen arada toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu Meclis’e sundu ve komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. İmar planı değişikliği talebinin İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oybirliğiyle kabul edildi.

 

KOMİSYON KURULDU

 

İçişleri Komisyonu Raporu ve İmar Komisyonu Raporu’nun oybirliği ile karara bağlandığı meclis toplantısında ek gündem maddesi olarak meclis gündemine alınan, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından talep edilen hibe araçların alınması ve hibe edilmesi hususunda Maliye Bakanlığının olurunun alınması için meclis kararı gerekliliği konusu görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Meclis gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından, ilçede Bilim Teknoloji Üniversitesi kurulması için çalışmalar gerçekleştirecek bir komisyon kurulması kararı alındı. Komisyon üyeliklerine Hatice Temel, Bilgin İnceoğlu ve Cüneyt Ergün seçildi.

 

Haber / Emre BOZ