Arıları telef olan yaşlı adam gözyaşları içinde yardım istedi

Malkara'da arı kovanlarının bulunduğu arazide çıkan ve kısa sürede ağaçlık alana sıçrayan yangın, orman itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangında, arı kovanları ve ağaçlık alan

GÜNDEM 5.09.2019 09:16:00 0
Arıları telef olan yaşlı adam gözyaşları içinde yardım istedi

Malkara'nın Karacahalil Mahallesi Ezberli Dere Mevkii'nde arı kovanlarının bulunduğu arazide henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle büyüyen alevler, ağaçlık alana da sıçradı. Yangına müdahale eden köylüler, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine sevk edilen orman itfaiye ekipleri yangını güçlükle kontrol altına alarak, söndürdü. Yangında 30 arı kovanı kül olurken, yaklaşık 20 bin bal arısı telef oldu. 20 dönümlük ağaçlık alanda yandı.

‘BENİM ARILARDAN BAŞKA HİÇ BİR GELİRİM YOK’

 

Gözü gibi baktığı arılarının yandığını söyleyerek gözyaşları içinde yetkililerden yardım isteyen İsmail Topçu (77), “30 sandık arım vardı. Yandı. Hepsi zarar gördü. 10 sandığını bana belediye vermişti. Onlar da yandı. Arılarım telef oldu. Ne yapacağımı şimdi bilmiyorum. Ben ailemin geçimini, bu arılardan sağlıyordum. Zaten benim bu arılardan başka hiçbir gelirim yok. Ben yetkililerden yardım istiyorum. Çok mağdur ve üzgünüm. Bana yardım ederlerse çok sevinirim. Çok iyi olur. Benim hiçbir gelirim yok arılardan başka. Onlar da yandı zaten. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yazık günah ağaçlar da, fidanlar da vardı burada onlar da yanmış. Çalı bile olsa yeşilliktir. Çok üzülüyorum. Benim arılarım buradaki ağaçlara oğul verirdi onları sararlardı. Hepsi yanmış kül olmuş. Ben buradaki ağaçlara da arılarıma da gözüm gibi bakıyordum. Her hafta gelip onları suluyordum. Arılarıma da ayrı bir leğende su veriyordum. Arılarım o leğenden su içiyordu. Bu bölgedeki sularda tarım ilacı olabilir diye ben de arılarıma evden el arabasıyla özel su getiriyordum. İçiyorlardı. Her şeyim yandı. Gitti.” diyerek gözyaşı döktü.

Haber / Murat YAYIN