"DSİ'nin yaptığı yatırıma yancı olma"

Meclis üyeleri ve partililerle birlikte dün saat 16:00'da Pınarça Deresi'nin geçtiği Fatih Mahallesi'nde açıklama yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy Beledi

GÜNDEM 3.09.2019 17:41:00 0

Çerkezköy Belediyesi ve DSİ arasında 2012 yılında yapılan sözleşme gereği burada ıslah çalışmasının DSİ tarafından yapılacağını, bakım ve onarımını da Çerkezköy Belediyesi’nin üstlendiğini kaydeden Kök, “Sözleşmeye göre Devlet Su İşleri yapması gerekeni yapıyor ancak Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi protokolün gereğini yapmıyor ve çok kötü durumda olan bu Pınarça Deresi’ni ısrarla temizlememişlerdir” dedi.

 

DEFALARCA GÜNDEME GETİRDİK

 

Mahallelilerden bu konuda çok fazla şikayet aldıklarını söyleyen Kök, “Bu konuyu defalarca kamuoyuyla paylaştık. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın teşkilatımızı ziyareti sırasında ona da ilettik. İlgileneceğini söyledi ama herhangi bir çalışma yapılmadı. Dere yıllardır rezil durumda. Geçen hafta Çerkezköy’e gelen Milletvekilimiz Mustafa Yel ve İl Başkanımız Mestan Özcan’a derenin durumunu anlattık. Bu derenin temizlenmesini istedik. Milletvekilimiz Mustafa Yel, DSİ Bölge Müdürüne durumu anlattı ve bu bölge DSİ tarafından temizlenmeye başladı” dedi. Ümit Kök “Sonrasında gördük ki Çerkezköy Belediye Başkanının burada bir beyanı olmuş. Demiş ki ‘DSİ ile beraber dereyi temizliyoruz’. Yancılık yapma yatırım yap. Devlet Su İşleri’nin yaptığı yatırıma yancı olma. buçuk yıllık görev süren var” dedi. DSİ tarafından yapılan çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kök, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirtti. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU