Ulaşıma kapanan yol vatandaşı isyan ettirdi

Malkara'da yaklaşık 10 mahalleye giden yolun, yol çalışmaları kapsamında bir günden fazla ulaşıma kapanmasına vatandaşlar tepki göstererek, "Bu yol komple kapanmayıp, tek taraflı yapılsaydı b

GÜNDEM 3.09.2019 10:28:00 0
Ulaşıma kapanan yol vatandaşı isyan ettirdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Malkara Belediyesi tarafından 10 mahalleye giden ve bozulan yol için yaklaşık 100 metre boyunca yapılması planlanan Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol çalışmasına başlanıldı ve mahallelere giden yol araç ulaşımına belediye ekiplerince tamamen kapandı. Yolun tamamen ulaşıma kapanmasına ve ne zaman yolun ulaşıma açılacağının bildirilmemesine isyan eden vatandaşlar ise mahallelerine ve evlerine gidememekten dolayı tepki gösterdi.

‘EVE GİTMEK İÇİN YOLU 20 KM UZATACAĞIM’

Evine gitmek için yolu 20 km daha uzatacağını belirten ve ilçede pazarcılık yapan Erdoğan Altıntaş (55), “Deveci Mahallesi’ne gidecektim ama yol kapalı. Neden kapalı, kim kapattı, kimsenin bir şey söylediği, bir bilgi verdiği yok. Biz vatandaşlar burada çile çekip duruyoruz. Bir kişi rahat edecek diye 10 kişinin eziyet mi çekmesi gerekir? Yetkililer nerede bilmiyoruz. Kimse ilgilenmiyor herhalde. Şimdi ben buradan eve gitmek için yolu 20 km uzatacağım. Gez Allah gez, işin yoksa. Ben bu işten hiç memnun değilim. İlgililer nereye bakıyor ne yapıyor ben bilmiyorum. Herkes işini yapsın.” dedi.

‘EVİN YOLU 1,5 SAAT UZUYOR’

Evine gitmek için yolunu 1,5 saat daha uzatacağını belirten ve pazarcılık işiyle uğraşan Ayşe Tubay da (55), “Biz eve gideceğiz ama nerden gideceğiz bilmiyoruz. Biz hep bu yolu kullanıyorduk. Damdaki hayvanlarımıza bakmak için pazarda her şeyi ucuza sattık. Hayvanlarımızı beslemek için. Eve gidip onlara bakacaktık. Ama buraya geldik. Bekliyoruz. Biz bu yoldan, köyümüzün yolundan gitmek istiyoruz. Başka yol bilmiyoruz. Şimdi buradan Keşan’a gidip oradan mı gidelim evimize? Neden oradan dolanalım ki? Çok uzak oluyor. Oradan gidersek 1,5 saat yol uzuyor. Bu yolu neden böyle kapatmışlar ki. Madem yol yapılacak o zaman tek tarafını yaparsın diğer tarafını da diğer taraf bitince yaparsın. Tek taraflı yapmazsan böyle çile çekeriz işte.” dedi.

‘BURADAN GEÇEMEZSİNİZ DEDİLER, KAÇ GÜN YOL KAPALI KALACAK ONU DA SÖYLEMEDİLER’

Yolun kaç gün kapalı kalacağını ve eve gitmek içinde başka bir yol bilmediğini söyleyen Ahmet Öztürk, “Yolu kapatmışlar. Hiç bu yol kapanır mı? Bu kadar saçma bir durum olabilir mi? Biz buradan Keşan’ın Kadıköy’üne gidiyoruz. Damdaki hayvanlarımızı sağacağız. Bu güzergahta Deveci, Yenidibek, Kadıköy, Teteköy, Seydiköy var bu yoldan yaklaşık 10 tane köye gidiliyor. Belki daha fazla köye gidiliyor. Bak bu yolda duranlara yazık, bize de yazık değil mi hepimiz mağduruz.  Bu yol öyle komple kapanır mı hiç. Biz de bilmiyoruz şimdi nerden gideceğiz. Biz geldik bize burada çalışan işçiler kapalı dediler geri çevirdiler. Buradan geçemezsiniz dediler. Kaç gün kapalı kalacak onu da söylemediler. Hiç bir şey bilmiyoruz. Yasak yasak dediler. Gidin başka yerden dediler ama biz nerden gideceğiz onu bilmiyoruz. Çok saçma olmuş yani böyle olur mu?” dedi.

‘HASTAMA ULAŞMAK İÇİN YOL ARIYORUM’

İstanbul’dan geldiğini ve hastasına ulaşmak için yol aradığını belirten Recep Ersoy (43), “Biz İstanbul’dan geliyoruz. Teteköy’ün yolunu bulamıyoruz. Bu nedir ya, bunu biri izah etsin. Ben ilk sefer böyle bir şey görüyorum. Hastamız var. Teteköy’e gidemiyoruz. Nereden gideceğimizi de bilmiyoruz. Yol kapalı. İnsanların bizlere yardımcı olması gerekiyor. Ambulans gelecek hasta var nerden gidecek. Ya biz hangi memlekette yaşıyoruz. Sene olmuş 2019 biz hala buralardayız. Millet Ay’a çıktı Ay’a.” dedi.

‘BU YOL NE ZAMAN AÇILACAK?’

10 mahalleye giden yolun ne zaman açılacağı ise vatandaşlar arasında merak konusu oldu.

Haber / Murat YAYIN