Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda görüşülen 5 gündem maddesinden 3'ü i

GÜNDEM 2.09.2019 17:41:00 0
Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Saat 14:00’da düzenlenen toplantıda açılış ve yoklamanın ardından AK Parti ve MHP grubunun sunduğu önergeler okundu. Devlet Hastanesi’nin yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ile ilgili önergenin okunmasının ardından konuşan Başkan Akay “Bu soruların muhatabı, sorumlu olan kurum TESKİ. Orada belediyenin sorumluluğu yok. 6 yıldır sorumlu olmadığımız alanla ilgili bir şey söyleme kabiliyetimiz yok” dedi. Bunun üzerine konuşan AK Partili Adem İçli, “Devlet hastanenin bodrumuna ameliyathane yapmak istiyor. Ama risk görüyor. Burada bir toplum yararı var. Bu konuda hepimiz birlik olursak TESKİ ve büyükşehirde de etkili olacağımızı düşünüyorum” dedi. Başkan Akay da “Kamu yararı varsa bu noktada elimizden geleni yaparız” dedi.

 

 

“SESLE İLGİLİ YETKİYİ ALACAĞIZ”

 

AK Parti ve MHP Grubunun düğün salonlarının yetersizliği ile ilgili önergesinin okunmasının ardından konuyla ilgili konuşan Akay, “Sokak düğünleri ile ilgili en sıkıntılı mahallelerden biri de Yıldırım Beyazıt Mahallesi. Düğün salonu ile ilgili çalışmalarımız hızlanacak. Sokak düğünlerinden rahatsızlık olduğu aşikar. Bizden önce parklardan düğün yapılıyordu. Biz göreve geldiğimizde vatandaşın kendi sokağında düğün yapmasına izin verdik. Sesle ilgili yetki büyükşehirde. BU yetkiyi alacağız. Altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Düğünler ve sesli işyerleri ile ilgili çalışma yakın zamanda başlayacak. Sesi belli bir desibelin altına çekeceğiz” dedi.

 

“PARALEL PARKA GEÇECEĞİZ”

 

AK Parti ve MHP grubunun bisiklet yollarının işlevsel olmadığına ve yolları daralttığına ilişkin önergesi ile ilgili de konuşan Başkan Vahap Akay, “5 yılda birçok sokakta bisiklet yolu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. BU konuda cumhurbaşkanımızın da ciddi kararları ve genelgeleri var. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde yapılacak olan proje çalışmaları içinde bisiklet yolları yine olacak. Önergenizde bisiklet yollarının işlevsel olmadığını ve kullanılmadığını yazmışsınız. Bisiklet yolları belli bir ölçüye göre yapılıyor. Burçular Sokak’ta çapraz parkı paralel parka çevireceğiz. UKOME’den karar alıp paralel park tabelasını koyacağız. Dar gibi anlaşılan yol da normale dönecek” dedi. AK Parti ve MHP grubu verdikleri önergede yer alan “Kurban Bayramı öncesinde Belediye Başkanı adına diğer ilçelerde bilbordlara asılan ilanların parasının belediye kasasından ödenip ödenmediğine” ilişkin soruya da yazılı cevap verileceği belirtildi.

 

“TESKİ’YE BİLDİRDİK, TAKİPÇİSİYİZ”

 

Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bazı noktalarda ızgaralardan kokunun geldiğinin dile getirilmesi üzerine Başkan Akay, “Bahsedilen alan eski dere yatağının olduğu alan. İmar Sitesi’nin defalarca sular altında kalmasına sebep olan alan hattın olduğu alandır burası. Geçmişte yapılmış 1000’lik bir yağmur suyu hattı vardı. Sakatlar Derneği ve karşısında 5 tane dükkanın olduğu alan, bu binalar yapılsın diye oraya, 1000’lik yağmur suyu kanalı dümdüz gelirken, 90 derecelik açıyla sol yapar, 90 derecelik bir açıyla sağ yapar, sonra tekrar sağ yapar, sonra yine düz devam eder. Yapılan bu yanlış uygulama yüzünden İmar Sitesi ve hattı defalarca sular altında kaldı. Biz bunu görünce geçen dönem büyükşehir belediyesi ile bu hattın dışında yeni bir ilaveyle 1800’lük yağmur suyu hattı yaptık. Eski hatta yağmur suyunu bağlamışlar. Büyükşehir belediyesi hattın tamamında 1800’lük hat inşaatı yaptı. Bazı noktalarda yağmur suyunu 1800’lükhatta birleştirdik. Eski yağmur suyu hattına kanalizasyon bağlı olduğu için, 1000’lik hat 1800’lük hatta bağlanınca ızgaralardan koku başladı. Biz bunu TESKİ’ye bildirdik. Bunun takipçisiyiz” dedi.

 

648 BİN TL’Sİ TAHSİL EDİLDİ

 

MHP’li Meclis Üyesi Koray Önsel’in belediyedeki vurgun olayında gelinen son durumu sorması üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay “1 milyon 70 bin TL eksik işlem vardı. 648 bin 964 TL’si tahsil edildi. Yaklaşık 200-220 bin liralık kısmı res’en tahakkuk edildi. Yaklaşık 180 bin lira civarındaki 2 tane ruhsat da bugün yarın iptal edilecek” dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Akay’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Stratejik Planla ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün terk hakkındaki yazısı da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Plan notu değişikliği ile ilgili gündem maddesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü Yönetmeliği hakkındaki gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki yazı da oybirliği ile kabul edildi. Toplantının ikinci oturumu 6 Eylül Cuma günü saat 15:00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU