Şarkılarını barış için söyledi

Edirne Belediyesi'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlediği konserde ünlü sanatçı Onur Akın sahne aldı. Onur Akın en güzel şarkılarını dünya barışı için sÃ

GÜNDEM 2.09.2019 17:36:00 0
Şarkılarını barış için söyledi

Edirne Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Saraçlar Caddesi’nde düzenlediği konserde ünlü sanatçı Onur Akın sevenleriyle buluştu.

 

“ARTIK BARIŞ OLSUN İSTİYORUM”

 

Konser öncesi açıklamalarda bulunan Onur Akın, Dünya Barış Günü’nün kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Onur Akın izleyicilere, “Dünyada yaşayan bütün halkların en çok ihtiyacı olan gün, bugün. Barış; artık insanlar birbirini kırmasın, savaşlar son bulsun. Dünyada ve ülkemde artık barış olsun istiyorum. Herkes birbirini kucaklasın. Sevginin, barışın, kardeşliğin simgesi olan bu kadim topraklar artık barışa kavuşsun. Yeter bu kan dursun. Dünya Barış Günü kutlu olsun” diye seslendi.   Açılış parçasının ardından Edirnelilere seslenen Onur Akın, “Kalbi sevgiden, dostluktan, hayattan, bütün güzelliklerden ama ille de barıştan yana olan; Edirne’nin güneşe bakanlar gibi yüzü güne bakan aydınlık insanları; hepiniz hoş geldiniz. Hepinizin Dünya Barış Günü olsun. Hepimizin ihtiyacı olan Barış. Biz artık barış istiyoruz. Kardeş kavgası bitsin artık bu dünyada. Bu dünyada barış olsun. İnsanlar birbirini sarsın, sevsin. Biz ‘Yurtta barış; Dünyada barış’ diyen Atatürk’ün çocuklarıyız. Ve bunu hayatı savaşlarla geçmiş bir insan söylemiş. Savaş zaruri değilse; mecbur değilse bir faciadır, bir katliamdır, dünyanın en kötü şeyidir.   Dünyadaki en güzel şey barıştır. Dünyada bir ulusun başına gelebilecek en güzel şey bizim başımıza geldi.  O da büyük, ebedi, unutulmaz komutanımız, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

 

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EVLATLARIYIZ”

 

Onur Akın, kendisini dinlemeye gelen hayranlarıyla birlikte İzmir Marşı’nı da seslendirmeyi unutmadı. Konseri Eşi Esra Gürkan ile birlikte izleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da sahneye çıkarak, “Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Biz sadece Edirneliler değil; bütün Türk Milleti emperyalizme karşı bütün dünyaya dimdik, bir çelik gibi durmuş bir milletin evlatlarıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız, onun çocuklarıyız biz. Öyle bir lider ki; 7 düveli dize getirmiş olmasına rağmen 26 Ağustos’ta başlattığı Büyük Taarruzu 9 Eylül’de İzmir’de bitirmiş olmasına rağmen ‘Savaş, bir memleketin, bir milletin kaderi değişmediği sürece bir cinayettir. O yüzden yurtta barış, dünyada barış’ diyen bir liderin evlatlarıyız” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA