200 dönümlük alan kül oldu

Malkara'da Meşe ve Çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında yaklaşık 200 dönümlük alandaki ağaçlar yandı.

GÜNDEM 31.08.2019 11:45:00 0
200 dönümlük alan kül oldu

Yangın, gece saat:22.00 sıralarında ilçeye bağlı Bağpınarı Mahallesi ormanlık alanda meydana geldi.  Alevler rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayılırken ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda orman arazöz araçları, itfaiye ekipleri ile çevredeki kömür ocaklarından iş makineleri ve orman işçisi sevk edildi. Orman İşletme ekipleri arazözlerle alevlere müdahale ederken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye araçları ve Malkara Belediyesi'ne ait su tankerleri ile de ekipler çalışmalara destek verdi.

 

 

4 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

 

10 arazöz, 4 itfaiye aracı, 6 iş makinesi, su tankerleri, traktörler ve mahallelinin de yardımıyla yangın, yaklaşık 4 saatlik müdahaleyle kontrol altına alınarak söndürüldü. 200 dönümlük alanda etkili olan yangında yüzlerce çam ve meşe ağacı zarar gördü. Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Oktay Oğuz ile birlikte kurum amirleri yangın bölgesinde incelemede bulundu. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Haber / Murat YAYIN