Mezarlıkta define aradılar

Malkara'da 'Eski mezarların içinde define var' söylentisi üzerine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce mezarlıklar talan edildi. Mezarlıkta define arayanlara tepki gösteren mahalleli, "Yazıktır. GünahtÄ

GÜNDEM 28.08.2019 14:52:00 0
Mezarlıkta define aradılar

Malkara’ya bağlı Ballıköyü Mahallesi’nde 2 mezarlıktan biri olan Yerli Mahallesi Mezarlığı defineciler ile başı dertte. 'Eski mezarların içinde define var' söylentisi üzerine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 100-150 yıllık mezarlar içerisinde define aranıp mezar taşları da kırılıyor. Güvenlik kamera sisteminin olmadığı bölgede kimliği belirsiz kişi veya kişilerce mezarlıkların 3’ncü kez talan edilerek kazıldığı belirtildi. Duruma isyan eden Ballıköyü Mahallesi sakinleri, yetkililerden yardım istiyor.

 

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİLER

 

Kabirlerin bu şekilde talan edileceğini hiç ummadıklarını belirten vatandaşlar, “Yazıktır. Günahtır. Burada definenin ne işi var. Sizde hiç mi Allah korkusu yok” diyerek tepki gösterdiler. Ballı Mahallesi sakinleri, “Allah korkusu olmayan bu insanlar mezarları ve mezarlığı bunu bu hale getirmiş. Her yeri talan etmişler. Yatırlar vardı. Onların da taşlarını kırmışlar. Mezarları kazıp kazıp bırakmışlar. Altın ve define bulma umuduyla mezarlığa dadanan defineciler her yeri gelişi güzel kazmışlar. Mezardaki ölülerimize rahat vermiyorlar. Mezarlığımızda define falan da yok zaten. Kulaktan kulağa söylentilerle burada define olduğunu duyan defineciler ne yazık ki mezarlığımızı talan ettiler. Burada ayrıca 100-150 yıllık mezarlarımız var. Bu insanlar kimse define bulamadıkları gibi ölülerimizi de rahatsız ediyorlar. Bu görüntüler, bu işler çok yanlış, bizim içimizi sızlatıyor. Biz bu mezarlığımızı kazanları Allah’a havale ediyoruz. Yetkililerden de yardım istiyoruz” dediler.

 

Haber / Murat YAYIN