"Kadın cinayetleri irdelenmesi gereken büyük bir sosyal yaradır"

Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir, yaptığı basın açıklamasında, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Kadın cinayetlerinin irdelenmesi gereken büyük bir sosyal yara olduğunu söyleyen Özdemir

GÜNDEM 27.08.2019 15:03:00 0

Geçtiğimiz günlerde kızının gözü önünde eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut cinayetinin tüm ülkeyi yasa boğduğunu belirten Özdemir, “Kadın ve çocuklar toplumun önemli değerleri. Şiddet eylemlerinde uygulanan kanunlar caydırıcı değil. 10 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde vahşice katledilen Emine Bulut kardeşimizle birlikte gündeme gelen kadın cinayetleri gösteriyor ki, gittikçe artan kadın cinayetleri irdelenmesi gereken büyük bir sosyal yaradır. Bu vahşete karşı toplum olarak yaptığımız şey; sadece sonuca odaklanıp ağlamak, üzülmek, paylaşımlar yapmak, birkaç günün sonunda da tamamen unutmak” dedi.

 

“ARTIK SON OLSUN”

 

Başkan Özdemir ataerkil zihniyetin bu tür eylemleri tetiklediğini dile getirerek “Bu tür vakalar; aslında bir toplumun kadına bakışı, kadının toplumdaki yeri, erkek egemen zihniyetinin tanrılaştırılması, erkeğin kadının üzerinde (öldürmek dahil) her türlü hak sahibi olduğu anlayışı ile büyümesi, töresel yada geleneksel etkenler, ekonomik ve psikolojik nedenler, eğitimsizlik, hukukun bazı durumlardaki esnekliği, cezaların yetersizliği vs gibi sebeplerden kaynaklanabilmektedir. Yani; bu cinayetler bir sonuçtur ve insanları bu sonuca götüren bir ya da birçok sebep vardır. Bu sebepleri araştırıp kökenine inmeliyiz. Elzem olan, bu sebepleri ortaya çıkarmak ve bunları tek tek ortadan kaldırmaya yönelik bir şeyler yapmaktır. Bu da devletimizin ilgili kurumları başta olmak üzere, kanun düzenleyiciler, toplumun her kesiminin duyarlılıkla ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesiyle, iyi kaliteli bir eğitim sistemi ve aile eğitimi ile gerçekleşmektedir, bu durumda eğitim çok önemlidir. Her kesim üzerine düşeni yapmalıdır. Her şeyden önce; her türlü cinayet, şiddet ve her türlü katliamın karşısında durabilme erdem ve cesareti, toplum olarak gösterebilmeliyiz. İşte o zaman gerçekten bir şeyler yapmış oluruz ve işte o zaman cinayetlerin ve katliamların, taciz ve tecavüzlerin yaşanmasına engel olabiliriz. Bunların son bulması için, duyarlı toplum ve birey olarak elimizden gelen ne varsa her türlü tepkiyi ortaya koyuyoruz ve artık son olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU