Vize'de festival coşkusu

Vize Tarih ve Kültür Festivali'nin 12'ncisi 23-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlendi. Belediye tarafından düzenlenen "Vize Tarih ve Kültür Festivali" Cuma günü İBB Bando Takımı eşliÄ

GÜNDEM 26.08.2019 15:45:00 0
Vize

Festival çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp’in açılış konuşmasının ardından Küçükçekmece Sultanmurat Derneği Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. İBB Bando Takımı eşliğinde yapılan Festival, Kortej yürüyüşü Festival alanında Festival Kurdelesinin kesilmesi, Festival Ateşinin yakılması ve Festival Kokteyli ile devam etti.

 

PERFORMANSLARINI SERGİLEDİLER

 

Festivalin açılış gecesinde gecenin sunuculuğunu ve organizatörlüğünü üstlenen Uğurkan Erez’in açılış konuşmasının ardından Dans@Trakya Dans Grubu sahne aldı. Ünal Düzenci Ve Orkestrası, Raca Hip Hop Grubu ve Grup Berdush’un performanslarını sergilemesinin ardından belediye başkanı Özalp tarafından festivalin gerçekleştirilmesinde katkıları olan sponsorlara plaket takdim edildi. Ardından sahne alan Jale şarkıları ve sahne performansıyla beğeni topladı. Festivalin ilk gecesinde Balkan ezgileriyle ünlenen Suzan Kardeş de sahneye çıkarak vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

BURADA YAŞAYANLARIN KALBİ MUSTAFA KEMAL DİYE ATAR

 

Gecede konuşan Belediye Başkanı Özalp, “Traklara Başkentlik yapmış Sakin Şehir Vizemizde 12. sini düzenlediğimiz festivalimizin güzel geçmesini diler, hepinize iyi eğlenceler dilerim. Burada yaşayanların kalbi Mustafa Kemal diye atar. Aynı zamanda festivalimizin 1. günü olan 23 Ağustos tarihi Sakarya Meydan Muharebesinin yıldönümüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Değerli Vizeliler her şey ve tüm hazırlıklar sizin için. Sizleri seviyoruz” dedi. Gecede sunucu Çiğdem Tunç’a dfa doğumgünü sürprizi yapıldı. 

 

MÜZİK ŞÖLENİ YAŞATTILAR

 

Festivalin 2’nci gecesinde de ünlü modacı Erol Albayrak’ın tasarımlarıyla ünlü mankenler eşliğinde defile düzenlendi. Defilenin sona ermesinin ardından geceye davetli olarak katılan İvana Sert, iki şarkı seslendirerek halkımıza büyük sürpriz yaşattı. Ardından manken Ece Gürsel de sahnede şarkısını seslendirdi. Sürpriz sanatçılardan sonra merakla beklenen “70’ler Gazino Gecesi” seyircilerle buluştu. Gecede sahne alan sanatçılar Ersan Erdura, Semiha Yankı, Bilgen Bengü, Funda, Rana Alagöz, Tüdanya, İskender Doğan ve Gönül Yazar müzik şöleni yaşattı.

 

 

HANDE YENER SAHNE ALDI

 

Festivalin 3’üncü gecesi Hande Yener konseri ile başladı. Gençlik Gecesi’nde festival alanını dolduran vatandaşlar Hande Yener’in seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Havai fişek gösterisinin ardından Başkan Özalp festivalin organizatörlüğünü üstlenen Uğurkan Erez, Billur Erez ve festival süresince destek olanlara plaket takdim etti.

Festivali Uğurkan Erez ve belediye organizatörlüğünde gerçekleştirdiklerini belirten Özalp “Vizemiz için Uğurkan Erez çok önemli ve değerli bir isim. Kendilerini çok seviyoruz. Festivali gerçekleştirdiğimiz alana da Uğurkan Erez Festival Alanı ismini vermeyi planlıyoruz” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE