Kütüphane binasının TÜGVA'ya tahsis edilmesi meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer, Çorlu İlçe Halk Kütüphanesi binasının Bilal Erdoğan'ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'na tahsis edilmesi ile ilgili soru öne

GÜNDEM 25.08.2019 18:23:00 0
Kütüphane binasının TÜGVA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Yüceer, Türkiye Gençlik Vakfı’na kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazların bedelsiz tahsis edildiği veya devrolduğunu, Çorlu’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çorlu İlçe Halk Kütüphanesi binasının da 2019 yılı içinde Türkiye Gençlik Vakfı’na tahsis edildiği belirtti.

 

DEVREDİLME GEREKÇESİNİ SORDU

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer soru önergesinde şu soruları yöneltti: 2013-2019 yılları arasında ve yıllar itibariyle ülkemiz genelinde ve Tekirdağ’da Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen taşınmaz sayısı kaçtır? Söz konusu taşınmazlar ne kadar süre için, hangi bedel karşılığında, hangi vakıf ve derneklere tahsis edilmiş veya devredilmiştir? Ülkemiz genelinde ve Tekirdağ’da anılan yıllar itibariyle Türkiye Gençlik Vakfı’na Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca devir veya tahsis olunan taşınmaz sayısı kaçtır? Söz konusu taşınmazlar hangileridir? Ne kadar bedel karşılığında, ne süre ile tahsis edilmiş veya devredilmiştir? Söz konusu vakıf taşınmazları hangi amaçlarla kullanmaktadır? Çorlu’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çorlu İlçe Halk Kütüphanesi binasının Türkiye Gençlik Vakfı’na tahsis edilme gerekçesi nedir? Çorlu İlçe Halk Kütüphanesi binasının tahsisi için Türkiye Gençlik Vakfı dışında başka bir kamu yararına dernek veya vakıf tarafından talepte bulunulmuş mudur? Anılan yıllar itibariyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2’nci maddesi 1’inci fıkrası (b) bendi kapsamında Türkiye Gençlik Vakfı’na nakdi yardım yapılmış mıdır? Yapıldıysa anılan yıllar itibariyle yapılan nakdi yardım miktarı ne kadardır? Bakanlığınızca Türkiye Gençlik Vakfı ile ortak yürütülen proje mevcut mudur? Mevcutsa söz konusu projeler nelerdir?”

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU