Macaristan'daki temaslarını tamamladı

Davet üzerine Tekirdağ'ın Macaristan'daki kardeş şehri olan Kecskemet'e giren TRAKYAKENT Belediyeler Birliği Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kecskemet'de çeşitli temasl

GÜNDEM 23.08.2019 19:25:00 0
Macaristan

Düzenlenen programda Başkan Kadir Albayrak ile birlikte, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe Saray, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Trakyakent Birlik Müdürü Behcet Atlı ve Türkiye Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken de yer aldı.

 

İŞBİRLİĞİ PROGRAMLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Kecskemet Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Albayrak ve beraberindekiler burada Belediye Başkan Yardımcıları Laslo Sipos ve Josef Kiraly ile bir araya gelerek kardeş belediye çalışmaları kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan işbirliği programları ile ilgili görüşmeler yaptı. Macaristan’da bazı temaslarda bulunan Başkan Albayrak, Kecskemet ve Başkent Budapeşte’de kültürel ve tarihsel mekânlarda incelemeler yaptı.

 

TARİHİ KALEYİ BİRLİKTE ZİYARET ETTİLER

 

Türkiye ve Macaristan arasındaki ilişkilere değinen Başkan Albayrak, Macaristan’da bulunarak buradaki Türk eserlerini yerinde görüp incelemekten ötürü memnuniyetini ifade etti. Başkan Albayrak ilçe belediye başkanları ile birlikte, Budapeşte’de bulunan Gülbaba Türbesini ve Müzesi ile Türk tarihinde görkemli bir yeri olan tarihi Estergon Kalesini ziyaret etti. Macaristan’daki temaslarının ardından Başkan Albayrak Tekirdağ’a döndü.

 

Haber / Yakup KARATEPE