Mesajı alan fabrikaya koştu

Ekonomik krizle birlikte artan işsizlik sonrası Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikanın İŞKUR üzerinden işçi alacağına ilişkin gönderilen mesaj, iş arayan yüzlerc

GÜNDEM 22.08.2019 18:16:00 0
Mesajı alan fabrikaya koştu

Türkiye İstatistik Kurumu, geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2019 yılı Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 21 bin kişi artarak 4 milyon 157 bin kişi olduğunu açıkladı.

 

FABRİKAYA AKIN ETTİLER

 

Ülke genelinde işsiz sayısı 1 yılda 1 milyon 21 bin kişi artarken, Türkiye’nin en önemli organize sanayi bölgelerinden birine sahip olan ve bünyesinde yüzlerce fabrikayı barındıran Çerkezköy’de de işsizlik sayısı her geçen gün artıyor. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikanın işçi alacağına ilişkin İŞKUR’un gönderdiği mesaj sonrası, iş arayan yüzlerce kişi fabrikaya akın etti.

 

GÜN BOYU BEKLEDİLER

 

İş umuduyla kuyruğa giren yüzlerce vatandaş, yetkililerden organizasyonu daha düzenli yapmaları ve hiç olmazsa numara verilerek izdihamın önüne geçmelerini istedi. Vatandaşlar “Telefonumuza gelen mesajla birlikte fabrika önüne sabah 08.00’de geldik. 500’e yakın vatandaş burada güneş altında gün boyunca bekledi. Başvuru için form bekleyen 500 kişiden 25 kişiyi içeriye aldılar. Mülakata aldıklarına ise bir hafta sonra sizi arayacağız cevabını vermişler” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ