Geri dönüşüm fabrikasında yangın

Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangında alevler kısa sürede tüm fabrikayı sardı. Alevlere müdahale etmek için çevre ilçelerden takviye itfaiye ekipleri sevk edildi.YangÄ?

GÜNDEM 22.08.2019 10:45:00 0
Geri dönüşüm fabrikasında yangın

Çorlu-Tekirdağ karayolu üzerinde bulunan Karatepe mevkiindeki bir geri dönüşüm fabrikasında önceki gece saat 22.45 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı sararken, ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çorlu itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine Tekirdağ merkez ve ilçelerden de takviye itfaiye ekipleri sevk edildi. Fabrikadan sık sık patlama sesleri geldi.

 

 

3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

 

Karatepe mevkiindeki bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmasıyla güçlükle kontrol altına alındı. Tekirdağ  Valisi Aziz Yıldırım,  Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu da olay yerine gelerek, söndürme çalışmalarını takip etti.

 

 

CAN KAYBI VE YARALANMA OLMADI

 

Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Yıldırım “Yangın ihbarı üzerine ekipler harekete geçti ve herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Başka bir yere yangının sıçramaması için de tedbir alınmıştı. İnşallah birkaç saate kadar soğutma çalışmaları da biter ve bunu ucuz bir şekilde atlatmış oluruz. İnşallah bir daha böyle bir olaya rastlamayız. Eğer tedbir alınmazsa böyle kazalara sebebiyet verebiliyor, yangın çıkıp, hasar oluşabiliyor” dedi.

 

SANAYİCİLER BÜTÜN TEDBİRLERİ ALMALIDIR

 

Vali Yıldırım “Burada bizi sevindiren konu can kaybı ve yaralanmanın olmaması. Bunu hafif atlattık bir dahaki bu kadar hafif olmayabilir. Onun için mutlaka sanayicilerimiz bütün tedbirleri almalıdır. Yapılan tatbikatların, burada ekiplerin hemen organize olmasında ne kadar faydalı olduğunu görmüş olduk. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Olay yerine gelen Tekirdağ AFAD ekipleri de bölgede bir süre incelemelerde bulunup, ölçümler yaptı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Haber / Şaban KARDEŞ