PTT veznedarı, 3 milyon TL çalıp kaçtı

Çerkezköy PTT'de 10 yıldan bu yana veznedar olarak görev yapan Alper Altunlu (35) çalıştığı vezneden çaldığı yaklaşık 3 milyon lira tutarındaki parayla kayıplara karıştı.

GÜNDEM 21.08.2019 18:49:00 0
PTT veznedarı, 3 milyon TL çalıp kaçtı

10 yılı aşkın süredir Çerkezköy PTT Müdürlüğü’nde gişe memuru olarak çalışan Alper Altunlu’nun PTT’den yaptığı vurgunun, PTT’deki denetim esnasında ortaya çıkmasının ardından Altunlu kayıplara karıştı.

 

YUNANİSTAN’A KAÇTIĞI İDDİA EDİLDİ

 

PTT yetkililerinin durumu Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Çerkezköy PTT çalışanlarının da ifadesi alınırken, savcılık şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıp sınır kapılarına bildirmesine rağmen firari PTT görevlisi Alper Altunlu’nun çaldığı 3 milyon TL ile Yunanistan’a kaçtığı kaydedildi.

 

İADESİ TALEBİNDE BULUNULACAĞI ÖĞRENİLDİ

 

Muhasebe ekranlarında bulduğu yazılım açığını kendi çıkar ve menfaatine yönelik kullanarak PTT’den sistematik olarak çaldığı 3 milyon lira ile kayıplara karışan Alper Altunlu’nun iadesi için savcılığın, İnterpol aracılığıyla Yunanistan makamlarına başvurulara firari zanlının iadesi talebinde bulunacağı öğrenildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ